BLAGDANSKI VODIČ

Doznajte koje trgovine rade na Veliku Gospu

14.08.2014 u 12:02

Bionic
Reading

Tržnice i gotovo svi trgovački centri sutra, na blagdan Velike Gospe neće raditi, a trgovine poput Konzuma, Bille, Lidla i drugih radit će po nedjeljnom radnom vremenu

Tržnice Zagreb sutra će biti zatvorene, a isto će biti i u gotovo svim trgovačkim centrima - od City Centra One, Avenue Malla, Bauhausa, Emmezete, Lesnine, Kike, Arena centra, Point Centra i drugih. Ako se na Veliku Gospu zaželite konkretnijeg šopinga, morat ćete potegnuti do Roses Outleta koji sutra radi od 10 do 21 sat.

Što se pak tiče trgovina i supermarketa, većina njih će raditi po nedjeljnom radnom vremenu. Većina Konzumovih trgovina radit će do 13 ili 14 sati, no one veće imat će produljeno vrijeme - SuperKonzum na Zagrebačkoj aveniji radit će tako do 17 sati, a SuperKonzum na okretištu Črnomerec bit će otvoren do 18 sati. Od 00:00 do 21:00, potrepštine ćete moći kupiti i u Konzumu u prolazu Importanne.

Većina Mercatorovih trgovina radit će minimalno do 11 sati, a veći supermarketi radno vrijeme protegnut će i do 18 sati. Što se pak tiče Getroa, njegovi centri radit će do 15 sati, a Getro marketi do 12 sati.

Billine trgovine također će raditi nedjeljnim radnim vremenom - do 14, 20 ili 24 sata. Veće trgovine, poput Billina centra na Črnomercu bit će otvorene do 20 sati, a do ponoći će raditi trgovine u turističkim mjestima poput Poreča, Pule, Opatije i Splita.

Dulje radno vrijeme, do 23 ili 24 imat će i Lidlove trgovine na obali, a ostale njegove trgovine uglavnom će raditi do 14 ili 18 sati. Zatvoren će biti samo Lidl u Lastovskoj ulici u Zagrebu, i to zbog preuređenja.

Kaufland će se također voditi nedjeljnim radnim vremenom te će mu trgovine raditi do 14, 20 ili 22 sata.

U javnom prijevozu vrijedit će nedjeljni vozni red, no tijekom proštenja, koje se tradicionalno na blagdan Velike Gospe održava ispred crkve u Stenjevcu i u svetištu Majke Božje Remetske, autobusi na linijama 119, 146 i 203 prometovat će izmijenjenim trasama.

Dežurne su ljekarne na Trgu bana Jelačića 3, u Ilici 301, u Ozaljskoj 1, Grižanskoj 4 te na Aveniji Većeslava Holjevca 22.