IZVANREDNI VOZNI RED

Doznajte kako stići do groblja

31.10.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Uoči blagdana Svih svetih oko gradskih groblja danas i sutra na snazi će biti posebna regulacija prometa. Pojedine autobusne linije ZET-a bit će ukinute dok će se u isto vrijeme linije prema grobljima pojačati. Uz, to, gradonačelnik je odlučio pokloniti građanima besplatan prijevoz na svim izvanrednim linijama. Ipak, izbori su blizu

Iz ZET-a pak poručuju kako će posebna regulacija prijevoza biti na snazi će biti u ponedjeljak i utorak. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze uz gradska groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, na linijama 2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj vozila u odnosu na redovan nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

U ponedjeljak i utorak, 31. listopada i 1. studenog, vozit će izvanredne autobusne linije: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec – Markovo Polje.

MIROGOJ

Mirogoj

Izvanredna autobusna linija Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljena u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenog od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika
na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će također u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 106
(Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 201 (Kaptol – Kvaternikov trg) i 238 (Kaptol – Kozjak) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati.

U istom vremenu linije 203
(Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete (alternativno Svetice – Vinec) i Svetice – Remete (alternativno Svetice – Remete/Česmičkog).
Autobus linije 207 (Srebrnjak – Rim – Srebrnjak) prometovat će 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak i to trasom: Kozjak – Rebar – Lašćinska – Bijenička – redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska – Lašćinska – Rebar – Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati mijenja se i trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) u smjeru Britanskog trga. Privremena trasa bit će: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.


Miroševac
MIROŠEVAC

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati.  U istom vremenu linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava. Trasa: Dubec – Dubečka – A. Nuića – Stadlerova – Trnovčica – Klin – Koledinečka – Dankovečka – Ulica Dubrava – terminal Dubrava.

MARKOVO POLJE

Markovo polje

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenog od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika
iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

DRUGE AUTOBUSNE LINIJE

Uoči blagdana Svih svetih, u ponedjeljak, 31. listopada redovne autobusne linije 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima.

Na liniji 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) vozit će jedan dodatni autobus prema posebnom rasporedu. Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused - centar.

Autobusi linija 172
(Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak, 29. 30. i 31. listopada te 1. i 2. studenog od 8 do 20 sati na broju 060 100 001.