'POSOLIO' NA TWITTERU

Došao je i taj trenutak: Nakon što su ga tjednima ismijavali zbog čestitke Trumpu, Janez Janša konačno čestitao i Bidenu

20.01.2021 u 23:30

Bionic
Reading

Tjednima je slovenski premijer Janez Janša bio ismijavan na Twitteru, ali i u diplomatskim krugovima, zbog svoje čestitke Donaldu Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima u SAD-u dok su se glasovi još brojali. Večeras je Janša konačno potvrdio da je ipak čestitao pravom pobjedniku - Joeu Bidenu

'Za radoznale: Predsjednik Vlade Republike Slovenije danas je čestitao novom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, na potpuno isti način i sa sličnim sadržajem kao što je 2005. s istog mjesta čestitao tadašnjem predsjedniku Georgeu W. Bushu. Slovenija i SAD su i tada, kao i danas, saveznici u NATO-u', napisao je Janša na Twitteru.

Podsjetimo, slovenski premijer je čestitao Donaldu Trumpu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima u samoj izbornoj noći, dok su se glasovi još prebrojavali.

Napisao je tada na Twitteru: 'Prilično je jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa i Mikea Pencea na još četiri godine. Što više vodeći mediji budu odgađali i osporavali činjenice, to će veći predsjednikov trijumf biti'.

Janša je u međuvremenu obrisao taj tweet, no korisnici te mreže s vremena na vrijeme su ga podsjećali na njegov gaf. U tome je najdalje otišla Sophie in 't Veld, nizozemska europarlamentarka kojoj je Janša pokušao pojasniti da on zapravo nije čestitao Trumpu, no to nije dobro završilo.

  • +9
Čin inauguracije Joea Bidena i Kamale Harris Izvor: EPA / Autor: SAUL LOEB / POOL