'amerika prvo'

Donald Trump stigao u Davos

25.01.2018 u 11:17

Bionic
Reading

Donald Trump doputovao je u četvrtak u Davos na Svjetski gospodarski forum (WEF) gdje se svjetska gospodarska i politička elita pita hoće li joj se uvijek nepredvidljivi američki predsjednik dodvoravati ili će pokušavati nametati svoju agendu 'Amerika prvo'

Trump je tu sposobnost da iznenadi ilustrirao izjavom kako je 'spreman' svjedočiti 'pod zakletvom' u istrazi o mogućem dosluhu između njegove ekipe u kampanji i Rusije, nekoliko sati prije leta za Švicarsku.

Zbog toga ima o čemu razgovarati približno 3000 šefova tvrtki ili visokih političkih čelnika okupljenih na tri dana u mondenom skijalištu.

Morat će pričekati do petka kako bi čuli govor američkog milijardera koji je poletio iz zračne baze Andrews, u predgrađu Washingtona, u srijedu navečer.

  • +3
Donald Trump kada je s obitelji stigao u Washington na inauguraciju Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST

'Uskoro ću doputovati u Davos kako bih ispričao svijetu koliko je Amerika prekrasna i kako joj dobro ide. Naše gospodarstvo sad se odljepljuje i sa svim što radim može biti samo bolje. Naša zemlja konačno ponovno zarađuje!', napisao je Trump u tvitu prije puta.