IZBORNA DRAMA

Don Ivan morao povući listu u petoj jedinici!

17.11.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Don Ivan Grubišić odlučio je povući cijelu listu u petoj izbornoj jedinici nakon nekoliko slučajeva odustajanja kandidata u toj izbornoj jedinici, ali ne odustaje od sudjelovanja u izbornoj utrci u drugim izbornim jedinicama

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da su povučena dva prijedloga liste kandidata, a jedan od njih je prijedlog neovisne liste nositelja dr. sc. Ivana Grubišića za V. izbornu jedinicu, dok je povučen i prijedlog liste predlagatelja Nova Hrvatska – NH nositelja liste Nevena Botice u VII. izbornoj jedinici, a kao nepotpun je odbačen prijedlog Udruge romskog prijateljstva Luna.

Nakon nekoliko slučajeva odustajanja kandidata u V. izbornoj jedinici don Ivan Grubišić je u srijedu, 16. studenog, oko 18 sati odlučio povući cijelu listu za tu izbornu jedinicu te se zahvaljuje svim građankama i građanima koji su dali podršku u V. izbornoj jedinici.

'Međutim, neće se prihvaćati neposluh i nijekanje odluka Nacionalnog vijeća koji je jedini mjerodavan za donošenje liste kandidata. Naime, don Ivan podsjeća da su svi kandidati bili izjavili da prihvaćaju bilo koje mjesto u izbornim listama, a odustajanje nakon što nisu dobili željenu poziciju nije kolegijalno, niti odašilje dobru poruku', kazao je direktor njegove kampanje Drago Pilsel

Napominje da su 'u trenutku predaje listi DIP-u, 14. studenog, znali da će imati poteškoće u V. izbornoj jedinici jer se par sati prije odlaska u DIP javilo par kandidata s molbom da ih se povuče s liste, što je i učinjeno. No, par se ljudi javilo izravno u DIP iz V. izborne jedinice nakon što je DIP potvrdio primitak liste. Iz DIP-a nam je to javljeno, mogli smo i tu intervenirati i staviti zamjenike, ali je don Ivan Grubišić odlučio povući cijelu listu'.

'Listu za V. izbornu jedinicu nije bilo lako složiti, a saznajemo da je nekoliko kandidata odustalo kad su čuli da će prvi na listi biti bivši pučki pravobranitelj Ante Klarić. Međutim, to nije ni najvažniji ni jedini razlog odustajanja nekih kandidata, a napominjem da nikome nismo željeli kazati tko je gdje na listama sve dok ih DIP ne prihvati i objavi i takva stava smo se striktno držali', zaključuje Pilsel.