UTRKA ZA GRADONAČELNIKA

Don Grubišić stao uz SDP-ovog kandidata za Zadar

18.03.2013 u 15:37

Bionic
Reading

Čelnik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivan Grubišić danas je u Zadru dao osobnu podršku nestranačkom kandidatu za gradonačelnika Grada Zadra na listi SDP-a Ivi Biliću

'U našem statutu nema koaliranja s bilo kojom stranačkom političkom opcijom, ali podržavanje kandidata postoji. Ivu Bilića podržavam u svoje ime, a ako Savez izađe na izbore i dobije mandate za Gradsko vijeće, onda je moguća suradnja na dobrim programima, ma s koje strane oni dolazili', naglasio je don Ivan Grubišić koji smatra da su stranke postale interesne grupe.

'Podjele, političke ili ideološke ne vode ka dobru. Temeljni problem je raslojavanje društva. Zavladao je duh talibanizma - isključivosti i mržnje', kazao je Grubišić koji je je zajedno s Bilićem sudjelovao na konferenciji na temu 'Gospodarski razvoj i etika u politici ključ su izlaska iz krize'.

Predizborna utakmicu u Zadru se polako zahuktava, a iz gradskog HDZ-a još uvijek nema potvrde neslužbene informacije prema kojoj će njihov kandidat za gradonačelnika biti Božidar Kalmeta.