u zagrebu

Dolenec: Gradska uprava je prenapuhana, bilo je 27 pročelnika i 110 pomoćnika

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 07.07.2021 20:09
  • Objavljeno 07.07.2021 u 20:09
Danijela Dolenec

Danijela Dolenec

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sljedećeg će tjedna Gradskoj skupštini predložiti plan restrukturiranja gradske uprave, o kojem se nagađa od početka njegova mandata. Najavljeno je znatno smanjenje broja gradskih ureda - neki se ukidaju, neki spajaju pa će od dosadašnjih 27 ostati njih 16.

'To je prvi korak koji vidimo kao dubinski preustroj gradske uprave da bude učinkovitija, djelotvornija, bolje koordinirana i na taj način da pruži bolje usluge građanima', rekla je u Dnevniku HTV-a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

'Ono što je sada na sjednici gradske skupštine pred nama je odluka o preustroju koja 27 gradskih ureda pripaja na način da ih bude 16. Novi ustroj kad stupi na snagu označit će priliku da raspišemo javne natječaje kako bi ono što smo govorili i u kampanji mogli stvoriti ekipu koja će s nama provesti ono što vidimo kao program za Zagreb. Što je pročelnicima koji neće biti u ekipi, kaže da najveći dio ureda ima novo ustrojstvo. Ima li nezadovoljnih, kaže da će ih biti, ali će se postići bolja koordiniranost', rekla je.

'Ono što smo dosada primijetili je dosta napuhan rukovodeći kadar. Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110. Mislimo da jedna od stvari koje će se postići novim ustrojem je značajno smanjenje rukovodećeg kadra. Do 2009. dodaje, ova gradska uprava je imala 17 ureda, u međuvremenu smo došli do 27. Povezat će kaže, usluge poput, socijalnih i zdravstvenih', poručila je Dolenec.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!