lokalni izbori u gradu na dravi

[DOKUMENT] Nakon Vrkićeva dva mandata slavonsku metropolu poslije gotovo tri desetljeća mogao bi uzeti HDZ. Ovo su kandidacijske liste za Osijek

04.05.2021 u 20:31

Bionic
Reading

Nakon dva mandata Ivice Vrkića, Osijek bira novog gradonačelnika. Na listi je sedam kandidata, najmanje među najvećim hrvatskim gradovima. Za mjesto u osječkom Gradskom vijeću bori se osam lista

Osam godina osječki gradonačelnik bio je Ivica Vrkić, nezavisni kandidat na listi SDP-a. Slavonska metropola spremna je za promjene s obzirom na to da se Vrkić više neće kandidirati.

Prema predizbornim anketama, najviše šanse ima kandidat HDZ-a Ivan Radić. Ako on pobijedi, HDZ bi došao na vlast u Osijeku nakon gotovo 30 godina.

Šanse ima i kandidat SDP-a Goran Kušec, a prema anketama, iza njega su Berislav Mlinarević (Domovinski pokret, Most) te Vladimir Šišljagić (Snaga Slavonije i Baranje).

Kandidati za gradonačelnika Osijeka by Tportal.hr on Scribd

Za osječkog gradonačelnika kandidirali su se i Vladimir Ham (HNS, HSS, Reformisti), Katarina Kruhonja (Možemo!) i Miroslav Vanek (kandidat grupe birača).

U utrku za Gradsko vijeće Osijeka ide osam kandidacijskih listi: Domovinski pokret (nositelj liste Krešimir Bubalo), HDZ u koaliciji s Nezavisnom listom Ante Đapića, Aktivnim nezavisnim umirovljenicima, HSU-om, BUZ-om, HSLS-om i HDSS-om (nositelj liste Ivan Radić) te lista HNS-a, HSS-a i Reformista predvođena Vladimirom Hamom. Tu je i lista HDSSB-a, čiji je nositelj Ivica Završki. Listu ima i Možemo!, a na čelu joj je Katarina Kruhonja. Tu je i lista stranke Snaga Slavonije i Baranje, koju predvodi Vladimir Šišljagić, lista SDP-a s nositeljem Goranom Kušecom te lista grupe birača koju nosi Miroslav Vanek.

Kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Osijeka by Tportal.hr on Scribd