komunalna infrastruktura

[DOKUMENT] Detaljan popis radova po zagrebačkim kvartovima u 2023. godini. Je li vaša ulica na redu za uređenje?

28.11.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Što će se u Zagrebu planira graditi i na čemu se planira raditi mimo kapitalnih objekta za 41 milijun eura u 2023. godini otkriva Program građenja komunalne infrastrukture. O njemu će Skupština Grada raspravljati na sjednici zakazanoj 8. prosinca

Prema predloženom najveći dio sredstava otići će na nerazvrstane ceste - 28,3 milijuna kuna, slijede površine javne namjene koje nisu namijenjene za promet – 8, 9 milijuna eura te modernizacija pothodnika 6,9 milijuna eura.

Kako to detaljno izgleda po gradskim četvrtima može vidjeti niže u dokumentu, a mi ćemo ovdje izdvojiti ono što bi trebalo biti vidljivo na terenu odnosno gdje će se građevinska operativa naći.

U gradskoj četvrti Gornji grad ide se za pola milijuna eura u rekonstrukciju Schlosserovih stuba i uređenje Strossmayerovog šetališta. Na Trešnjevci – Sjever konačno bi se trebao za 26 tisuća eura urediti derutni Trg Krešimira Ćosića. Stenjevec bi trebao dobiti pristupni trg budućem bazenu Špansko.

Od 28,3 milijuna kuna za nerazvrstane ceste planirano je da 15,7 milijuna eura otpadne na one po četvrtima dok je 7,5 planirano za građenje i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta - razvoj prometne djelatnosti.

Radovi u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Najveći dio od spomenutih 7,5 milijuna trebao bi otići na prvu fazu izgradnju Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke (5,3 milijuna eura), a tek manji dio za izgradnju tramvajska pruga od Zvonimirove do okretišta Savišće (430 tisuća eura) i rekonstrukciju dijela Sarajevske ulice od Avenije Dubrovnik do ranžirnog kolodvora (oko 800 tisuća eura).

Detaljan prikaz svega što se koje su ceste u po gradskim četvrtima planiraju graditi i rekonstruirati možete vidjeti u dokumentu.