VILIBOR SINČIĆ:

'Dok je Petrov na sceni bit će maltretiranja i odugovlačenja'

12.09.2016 u 18:59

Bionic
Reading

Živi zid u ponedjeljak je održao konferenciju za medije na kojoj su komentirani izborni rezultati prema kojem su osvojili čak osam saborskih mandata

Ivan Vilibor Sinčić komentirao je napade članova stranke koji su uslijedili nakon objave rezultata. Podsjetimo, Mihaela Varga, članica Glavnog odbora Živog zida, sinoć je žestoko kritizirala Sinčića, Ivana Pernara i Vladimiru Palfi. Kritikama se pridružio i Hrvoje Runtić, potpredsjednik Živog zida.

'Građanima je dosta odugovlačenja, moramo konstituirati Sabor i dati maksimalnu stručnost, da se podigne standard građana. Dok god je Petrov na političkoj sceni, bit će mnogo odugovlačenja i maltretiranja', rekao je Sinčić.

'Zbog programa sam napustio Most, oni danas ucjenjuju ljude, mi danas nećemo biti takvi. Spremni smo danas pomoći vladi koja bude. Uzalud naklapanja o tome da želimo surađivati s Mostom', kazao je pak Ivan Lovrinović.

Na pitanje što se događa s Runtićem, Sinčić je rekao: 'Kolega Runtić ne dolazi na sastanke, ne javlja se, ne znamo što je s njim. Postavili smo ga na listu, eto, htio bih da dođe, on je član Živog zida i dalje, pozivamo ga da razgovaramo kako bi mogli zastupati ono za što je na izbore dobio povjerenje. Naša vrata su mu otvorena.'

'Koalicija neće ulaziti u vlast, nećemo ulaziti u vlast s HDZ-om ili SDP-om. Borit ćemo se da se provodi program koji je dobio glasove i mandate stoga nudimo pomoć u oporbi', kazao je Sinčić.