'NELEGALNO I NELEGITIMNO'

Dodik odbija surađivati u istrazi protiv njega

12.05.2009 u 17:51

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak kako nema informacija da se protiv njega vodi istraga zbog zloporabe sredstava iz entitetskog proračuna a za sud i tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koji bi za to mogli biti nadležni izjavio je kako su "nelegalni i nelegitimni" da mu sude

BANJA LUKA - 'Gradnja zgrade vlade (RS) očito smeta političkom establišmentu u Sarajevu. Ona je urađena sukladno zakonu i nikakvih zloporaba nije bilo', izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Lokalni mediji u BiH javili su da je tužiteljstvo BiH i službeno zatražilo pokretanje istrage protiv Dodika i nekoliko njegovih bliskih suradnika i poslovnih partnera zbog sumnje da su tijekom gradnje zgrade entitetske vlade i autoceste Banja Luka-Gradiška pronevjerili proračunska sredstva u iznosu od 115 milijuna konvertibilnih maraka (78,8 milijuna eura).

Dodik tvrdi kako su takvi navodi proizvod političke urote svrha koje je oslabiti Republiku Srpsku i njene vlasti.

'Neka oni (sud i tužiteljstvo BiH) rade svoj posao, no oni su za mene nelegalni i nelegitimni a ja ću odlučiti kako ću postupati u slučaju eventualnih istraga', kazao je Dodik, dodajući kako 'nije spreman surađivati s nelegalnim i nelegitimnim tijelima'.