'TO NISU GLASALI SRBI'

Dodik ne može vjerovati da je poražen

13.10.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je u ponedjeljak da mu je žao zbog rezultata glasanja za člana Predsjedništva BiH te da ne može vjerovati da su 'Srbi tako odlučivali, znajući da Mladenu Ivaniću podršku daju Bošnjaci i međunarodna zajednica'

Nakon što su u SNSD-u potvrdili da kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić, po njihovim rezultatima, ima 100 glasova više od njihove kandidatkinje Željke Cvijanovć, Dodik je na konferenciji za medije rekao da on još ne vjeruje u Ivanićevu pobjedu, ali da će, ako se to ostvari, 'na njoj biti jedan akcent podaništva zahtjevima Bošnjaka te međunarodne zajednice koja neće oklijevati da ispostavi račune Ivaniću'.

'Na osnovi 99,3 prebrojanih glasova točno je da vodi Ivanić za 100 glasova, ali vjerujemo da je u ovim glasovima u odsutnosti za Željku Cvijanović podrška Hrvata i očekujemo da će biti neizvjesno do kraja', naveo je Dodik, ali i dodao da, kada su sinoć govorili o razlici, 'nažalost nisu uključili bošnjačke glasove', prenosi Klix.ba.

On je, između ostalog, naveo da je sve to 'omogućilo da preživi antisrpska politika koja će se ogledati na poziciji Ivanića'.

Dodao je da je njegova pobjeda 'izvjesna i osjeća se kao novi-stari predsjednik te da će komotna skupštinska većina omogućiti rad u Narodnoj skupštini'.

S druge strane, sačekat će rezultate za Predstavnički dom parlamenta BiH, ali očekuje isti broj mandata kao i sada, kao i to da će u Vijeću ministara BiH biti partner HDZ-u.