30 godina od oslobođenja juga hrvatske

Dobroslavić: Ako Milanović prestane ovako nastupati, onda ćemo ga zvati na obljetnice

29.10.2022 u 16:04

Bionic
Reading

U Dubrovniku je u subotu svečano obilježena 30 obljetnica oslobođenja juga Hrvatske, a ni taj dan nije prošao bez političkih prepucavanja

Ministar branitelja Tomo Medved pozvao je na zajedništvo i da se pripazi na komunikaciju u javnom prostoru.

'Pokušajmo napraviti osvrt na razdoblje unazad šest godina, šest godina Vlade na čelu s Plenkovićem, pokušajmo analizirati sve mjere i što je učinjeno prema braniteljima. Poruke koje su upućivali predsjednik Vlade i članovi Vlade su bile u ovom smjeru kako sam govorio. Svi drugi koji pokušavaju ići u drugom smjeru, pokušavaju drugačije nastupati, pozivam ih da odustanu od toga. Pred nama je toliko tužnih obljetnica, zar ćemo u svakoj slušati uvrede, ružne i neprihvatljive za javni diskurs izričaje i izjave. To je neprihvatljivo. Pazimo na koji način komuniciramo. Sve ostalo je za nas neprihvatljivo”, poručio je Medved, a prenosi N1. Ministar se tim riječima osvrnuo na izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić komentirao je činjenicu da Milanović nije bio pozvan na obilježavanje 30. godišnjice oslobođenja juga Hrvatske.

  • +13
Svečana akademija povodom proslave oslobođenja juga Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Božo Radić

'Ne mislim da smo pogriješili, predsjednik je pokazao da uvijek kad dođe onda spominje premijera, čujem da je i mene spominjao jučer po prvi put', rekao je Dobroslavić i dodao kako je Milanović danas ipak pokvario ovaj događaj.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Božo Radić / CROPIX

'Nije bojkot predsjednika Milanovića. Uvijek smo pozivali predsjednike kad su se ponašali konstruktivno. Mesića i Josipovića smo pozivali uredno', kazao je i dodao kako bi Milanović donio svađalački ton.

'Ako prestane ovako nastupati, onda bi ga zvali', zaključio je Dobroslavić.

  • +10
Zoran Milanović u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic