NASILJE U OBITELJI

Dobila metak u glavu jer je sprečavala dečka da se ubije!

29.05.2011 u 12:25

Bionic
Reading

Mia R. (24) koja je dovezena u subotu u KBC Split s prostrijelnom ranom glave, ozlijeđena je kada je pokušala spriječiti svoga momka Antu M. (28) u počinjenju samoubojstva

Mia R. (24), koju je s propucanom glavom u splitski Klinički bolnički centar, u subotu dovezao njezin momak Ante M. (28), imala je sreće. Na zatiljku ima ulaznu i izlaznu ranu, između kojim je razmak od pet centimetara. Metak je udario u kost, čije krhotine su ušle u mozak, ali, prema mišljenju liječnika, operacija nije potrebna. Nije ni krvarila, bila je pri svijesti, ali je zadržana na promatranju na Jedinici intenzivnog liječenja.

Dala je iskaz policiji, koji se podudara s onim što im je ispričao njezin dečko Ante, za kojega se u prvi mah sumnjalo kako ju je on pokušao ubiti.

Na koncu, ispostavilo se da Ante nije htio ubiti Miju, već sebe. Što je prethodilo tragičnom događaju u stanu u kojemu su zajedno živjeli kada je Ante uzeo pištolj prijeteći samoubojstvom, još se ne zna. Međutim, Mia ga je u tome pokušavala spriječiti, a u naguravanju po stanu pištolj je opalio, a metak je mladoj ženi prošao kroz glavu. Sumnja se da su bili pod utjecajem opijata, ali još nije utvrđeno kojih.

Očevidom na mjestu događaja, u stanu u Vukovarskoj ulici pronađen je pištolj marke ČZ, kalibra 7,65 mm, tri streljiva, kao i ispaljeno zrno te čahura. Obavljen je i očevid na vozilu Seat Ibiza, koji su koristili i kojim je Ante Miju dovezao u bolnicu.

Par već dulje živi zajedno. Prije pet godina oboje su prekršajno prijavljeni zbog nasilja u obitelji jer su se tukli i vrijeđali u stanu.

Kriminalističko istraživanje nad Antom još je u tijeku, a, po svemu sudeći, teretit će ga za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.