VREMENSKA PROGNOZA

Do sredine tjedna moguće kiše, za vikend - ugodno iznenađenje

09.10.2017 u 06:53

Bionic
Reading

U većini zemlje dnevne temperature premašit će početkom tjedna 15 Celzijevaca. Kiša je moguća u glavnom gradu, kao i na sjevernom Jadranu. Od sredine tjedna sunca će biti sve više

Početak tjedna na Jadran donosi djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Kako predviđa DHMZ, u kopnenim krajevima uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje malo kiše, a poneki pljusak moguć je i na Jadranu, ponajprije na sjevernom dijelu.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu ponegdje umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 19 i 22 stupnja.

Vrijeme 9.10. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu promjenljivo oblačno, povremeno uz mogućnost slabe kiše. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 17 stupnjeva.

Vrijeme u Splitu sunčano s najvišom temperaturom od 19 stupnjeva, a vrlo slično bit će i ostatak tjedna - sunčano i bez kiše, uz temperature do 20 Celzijevaca.

Sunčano uz mogućnost kiše u Rijeci do sredine tjedna, uz temperature od 13 do 17 stupnjeva. Za vikend Rijeku očekuje sunčano vrijeme bez oborina uz porast temperatura do 21 stupnja.

Sunčano vrijeme na Zagrebačkoj špici očekuje nas i ovoga vikenda Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Slavonski Brod probudio se na 7 Celzijevaca, a temperatura tijekom dana doseći će i 16. U utorak nešto hladnije, s mogućnošću kiše. Od sredine tjedna porast temperatura, uz oblačno vrijeme. U Osijeku mogućnost kiše, uz dnevni maksimum na početku tjedna od 16 stupnjeva.

U Gospiću se očekuje najviša temperatura od 16 stupnjeva, bez oborina. Tako će biti i u ostatku tjedna, a više sunca predviđa se za vikend.

Biometeorološke prilike će zbog približavanja ciklone biti nepovoljne. Zbog toga bi meteoropati mogli biti razdražljivi i patiti od glavobolje i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Pojačani bolovi mogući su i kod ljudi s poteškoćama lokomotornog sustava te kod vaskulatnih bolesnika. Nepovoljan vremenski utjecaj će biti slabije izražen na Jadranu.