DIŠEMO NA ŠKRGE

Do kraja tjedna pakleno vruće, a što se sprema za vikend?

28.06.2017 u 08:33

Bionic
Reading

Baš kao što u ovo vrijeme i očekujemo, nastavljaju se ljetne temperature diljem Hrvatske te će situacija ostati više-manje nepromijenjena do kraja tjedna, no za vikend bi nas moglo dočekati iznenađenje

Tijekom današnjeg dana u većini krajeva djelomice, a na istoku i jugu zemlje pretežno sunčano te vruće. Više oblaka, mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom bit će osobito na zapadu zemlje i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana. Oborine će biti češće kasno poslijepodne i u noći. Puhat će slab i umjeren, ponegdje i jak jugozapadni i južni vjetar, a jugo na Jadranu će pojačati. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C.

Krajnji jug Hrvatske vjerojatno će imati najviše sunca, iako je potkraj dana rijetko moguć poneki pljusak. Puhat će jugo koje će poslijepodne jačati.

U četvrtak će povremene kiše u unutrašnjosti biti u mnogim područjima, a mjestimice može biti jačih pljuskova uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. On će u petak oslabjeti, pri čemu će veći dio dana biti suho uz dosta sunca te vruće. Uz porast naoblake, na kišu treba računati potkraj petka te zatim u prvome dijelu subote. Temperatura zraka pritom će se za vikend malo sniziti.

Manje toplo idućih dana bit će i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji i dalje najviša temperatura biti većinom oko 30 stupnjeva. Uz to, povremenih će pljuskova, pa i neverina također uglavnom biti na sjevernom Jadranu, osobito u četvrtak i subotu.

Sudeći prema najavama prognostičara, vikend bi u dobrom dijelu Hrvatske trebao biti kišovit, no jednako tako meteorolozi ne najavljuju neko bitnije rashlađivanje temperature zraka.

  • +2
Vremenska prognoza za vikend Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr