SPREMNI ZA BIKINI

Kako pripremiti tijelo za plažu u kratkom vremenu?

27.06.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Sezona kupanja i sunčanja je već započela, a vi još niste spremni za nju? Ne brinite, donosimo vam male trikove kako u kratkom periodu napraviti sve što je potrebno da zablistate na plaži i izgledate svježe, odmorno i opušteno

Što se tiče hrane i pića, nema tu neke velike tajne.  Iako mnogi smatraju kako je kasno za bilo kakve dijete i režime, vjerujte nikada nije kasno izbaciti nezdrave navike.  Previše soli, ugljikohidrata i alkohola sigurno vam ne idu u korist. Stoga razmislite o zdravijim namirnicama s kojima ih možete zamijeniti.

Birajte sezonske salate i mnogo povrća

Budući da dolaze sve topliji dani, nije naodmet podsjetiti kako su razne varijante salata itekako dobrodošle. Osim što će vam namjernice bogate proteinima dati osjećaj sitosti, istovremeno će vam zelenilo i povrće dati osjećaj svježine, a na koncu nećete sakupiti neželjene masne naslage.

Stručnjaci preporučuju čak i da povrće jedete uz svaki obrok u danu. Kelj, blitva, rajčice, mrkva, batat, brokula samo su neke od namjernica koje će smanjiti vaš struk u trenu.

S druge strane svježi  krastavci i šparoge smanjit će osjećaj nadutosti, a i izbaciti nepotrebnu tekućinu iz organizma.

Savjet koji svakako vrijedi poslušati je dodavanje limuna u salatu umjesto octa budući da je limun mnogo zdraviji, a prirodnom kiselošću dat će vašoj salati odličan svjež okus.

Udvostručite unos vode u organizam

Stručnjaci nas gotovo svakodnevno upozoravaju na to da ne zaboravimo popiti svojih osam čaša vode na dan, a ako se bavimo tjelesnom aktivnošću, čak i više. Najmanje dvije litre vode na dan recept je za zdravlje i ljepotu, a osim toga daje osjećaj sitosti pa automatski sprječava debljanje ona čisti organizam, pomaže u stvaranju novih stanica, te dobro djeluje na kožu. Što prije vam ova zdrava navika uđe u naviku, to ćete se bolje osjećati.

Usudite se jesti sirovu hranu

Za one hrabrije svakako se preporučuje i da u svoje recepte uključe neku od sirovih namirnica. Jedan ili dva puta u tjednu bit će dovoljno, a navodno je odličan način detoxa. Sirovi povrće i voće su puni su vode i vlakana koji daju osjećaj sitosti, a vi ćete biti iznenađeni koliko brzo će zadovoljiti vaš apetit, da ne spominjemo koliko će vam koža nakon toga izgledati sjajno.

Smanjite alkoholna pića

Nije novost da alkoholna pića itekako debljaju. Možete se vi hraniti najzdravije na svijetu i vježbati u teretani svaki dan, ali ako pretjerujete s unosom alkohola u organizam nećete vidjeti značajnije rezultate na svojoj liniji. Zato se držite one -  umjerenost u svemu.

Ne zaboravite na tjelovježbu

Zaboravite na bilo kakve rezultate i promjene ako se ne primite posla i počnete baviti nekim sportom. Ako niste ludi za vježbanjem barem šećite što je više moguće, a ako ste jedna od onih osoba kojoj aktivnost ne pada teško upišite teretanu ili vježbajte sami kod kuće. Bilo kakav oblik tjelovježbe pospješit će konačni rezultat kojim ćete biti zadovoljni kada se ugledate u kupaćem kostimu. Osim toga vožnja biciklom umjesto autom do posla također će se pokazati dobrim oblikom vraćanja tijela u formu.

Na odmoru plivajte i puno hodajte

Kada stignete na vaše ljetno odredište i pomislite kako ste učinili sve potrebno da dovedete tijelo formu, ne zaboravite kako se lako sve to može vratiti. Zato je jedan od najlakši načina održavanja dobivene figure plivanje budući da ste ionako na moru. Kada slegnu dnevne vrućine, provedite što više vremena u opuštenim šetnjama. Nakon cijele godine neaktivnosti pogotovo u zimskim danima, ovo će sigurno dobro doći vašem tijelu.

Odvojite dovoljno sati za potreban san

Već ste se trebali uvjeriti kako beauty sleep nije mit. Dokazano je da vam je potrebno otprilike 7 sati sna da bi normalno funkcionirali bili svježi i odmorni ali i ostali zdravi. Ako se držite ovog pravila vjerujte bit ćete spremniji i za fizičku aktivnost u danu što je izuzetno bitno ako želite do što bržih rezultata.