VELIKA TRAGEDIJA

Djevojčica izgubila majku i oca u prometnoj nesreći

27.08.2011 u 10:15

Bionic
Reading

Sedmogodišnja djevojčica preživjela je jučerašnju prometnu nesreću kod Rijeke, no u trenu je izgubila oba roditelja s kojima se nalazila u kabini teretnog vozila

Obitelj Jardas iz Rijeke, Silvija (31), Davor (42) i njihova sedmogodišnja djevojčica, jučer se oko 16 sati nalazila u kabini teretnog vozila i uključivala se s ceste D404 na autocestu A7 Rupa – Rijeka iz smjera Vežice. Ulaskom u oštri lijevi zavoj na vijaduktu čvora Draga, vozač Davor Jardas je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad teretnjakom s prikolicom, na kojoj je bio i kontejner.

Došlo je do zanošenja teretnjaka koji je probio dvije zaštitne ograde s desne strane te se prevrnuo u jarak uz cestu. Davorova supruga i kćerkica pritom su ispale iz kabine, a on je ostao prikliješten u njoj, stravični su to podaci koje smo dobili u PU-primorsko-goranskoj.

Zapomaganje djevojčice čuli su mještani Sušačke Drage koji su došli do nje i odmah je prevezli u bolnicu. Nažalost, njezinoj majci nije bilo spasa, poginula je na mjestu, a otac, kojeg su vatrogasci oslobodili iz smrskane kabine, žurno je prevezen u KBC Rijeka, no vrlo brzo i on je podlegao ozljedama.

U tragediji je nesretna djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede, a liječnička pomoć pružena joj je u Dječjoj bolnici Kantrida. Od dežurne liječnice jutros doznajemo da je njezino stanje stabilno, no više o ozljedama nije htjela govoriti.

Očevid, koji je trajao četiri sata, predvodio je istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma. Kamion, koji je prevozio tešku robu (papir), izvučen je iz jarka zbog vještačenja da bi se utvrdilo je li došlo do kvara. Pregledom tahografa utvrdit će se i brzina kretanja, no sve je to sada nebitno, jer djevojčici više nitko ne može vratiti roditelje.