DJEČJA SVIJEST O MIROVINI

Dječje maškare prozvale dunda Sanadera

24.02.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Poruke premijeru Ivi Sanaderu, gradonačelnici Dubravki Šuici i dubrovačko-neretvanskoj županici Miri Buconić što su ih na školskom maškaranom danu u okviru dubrovačkog karnevala u utorak čitali učenici 1E razreda Osnovne škole Lapad zaprepastile su većinu odraslih Dubrovčana, koji su u nastupu lapadskih Djedova Božićnjaka na Stradunu prepoznali političku manipulaciju prvašićima

Publici je u posebnom sjećanju ostala pokladna poruka najmlađih osnovaca 'dundu Sanaderu' kojega pozivaju 'da im ostavi drugi mirovinski stup, jer njihov nono nije glup'. Dubrovčani su zapamtili i obraćanje gradonačelnici Šuici, kojoj su djeca, aludirajući na dubrovačko klizalište, poručila: 'Tete Dube, ti si naša ljubičasta tete, mi smo tvoje piruete', izvještava Slobodna Dalmacija.

Svjedoci kažu da je bilo i naputaka županici i njezinom metkovskom stranačkom kolegi iz HSS-a Stipi Gabriću Jambu, a poimenice je spomenut i gradonačelnički kandidat SDP-a i HNS-a Andro Vlahušić koji je zaradio pohvale na račun vođenja Opće bolnice Dubrovnik.

Učiteljica 1E razreda Gordana Gavrilica ne vidi ništa sporno u pokladnoj dosjetki koju je, kaže, osmislila zajedno s djecom i njihovim roditeljima. 'Učenici nisu slali poruke samo vlastima, nego i dundu Đelu i Terezi, Sanji Jovanović, vaterpolistima Juga... Djeca su društvena i govore o svijetu koji ih okružuje', rekla je za Slobodnu učiteljica.

'Ne znamo kakve su bile poruke dječjeg karnevala na Stradunu, no kakav god da je bio njihov sadržaj, djeca ne smiju trpjeti posljedice zbog toga', komentirala je pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić slučaj dubrovačkog dječjeg karnevala.