GEORGIJSKA ZABIT

Divlji psi do smrti izgrizli Amerikance

19.08.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Preliminarni rezultati autopsije tijela Sherry Schweder (65) i Lothara Karla Schwedera (77) pokazuju da je taj nesretni bračni par izdahnuo uslijed posljedica višestrukih ugriza životinja

LEXINGTON - Lokalni 'šinteri' iz okolice gradića Lexington u američkoj saveznoj državi Georgiji u ponedjeljak su uhvatili 11 pasa lutalica, a u utorak još četiri.

Prema iskazima lokalnih vlasti, čini se da je čopor divljih pasa napao Sherry Schweder dok je šetala stazom nedaleko njezine kuće. Po svemu sudeći, njezin suprug ju je krenuo tražiti, ali su psi i njega napali.

Psi nisu pripadali nikome, ali ih je hranio muškarac koji je živio na samom kraju ulice, rekao je okružni šerif Shalon Huff. Taj je čovjek rekao istražiteljima da se psi nikada nisu ponašali agresivno prema njemu i on ne vjeruje da su psi ubili njegove susjede, koji su i sami bili ljubitelji životinja te su držali sedam pasa i 20 mačaka.

Pokojni Lothar bio je profesor filozofije i njemačkog jezika, a njegova žena Sherry radila je kao bibliotekarka na Sveučilištu Georgia.

U SAD-u od posljedica napada pasa prosječno godišnje umre 16 ljudi, dok je u toj zemlji istovremeno registrirano čak 75 milijuna pasa - kućnih ljubimaca.