ANTIFAŠIST BANDIĆ

Distancirao se od Tita, ali plaća put na Sutjesku i u Kumrovec

12.09.2013 u 12:54

  • +7

Antifašisti

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Svima po komadić gradskog proračuna i dobivanje izbora je zagarantirano. Odavno je toga svjestan Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, koji pred izbore eventualno pojača svote, ali novčane potpore kapaju, baš kao što gradonačelnik i radi, tijekom cijele godine puta četiri

Tako je u posljednjim aktima gradonačelnika samo u jednom danu Bandić podijelio nešto više od 300.000 kuna što antifašističkim udrugama proizašlima iz Drugog svjetskog rata, što udrugama iz Domovinskog rata.

I premda se prije koji tjedan pokušao distancirati od lika Josipa Broza Tita, lažno tvrdeći da njegov bedž nije nosio za reverom na Danima balkanske ljubavi u Zagrebu, Bandić je Titovim borcima odlučio financijski pomoći da otputuju na proslavu njegova rođendana u Kumrovec, na 70. obljetnicu Bitke na Sutjesci, ali i da poprave žlijebove na prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Udrugama proizašlima iz Domovinskog rata odlučio je poduprijeti organizaciju nekoliko malonogometnih turnira, odlazak na hodočašće u Međugorje, a dvije najveće stavke u ovo tjednom izdvajanju Ureda za branitelje je za realizaciju edukativno povijesne šetnice 'Spomenica Domovinskog rata' u Sopotu (71.500 kuna) i ono što je najzanimljivije potpora profitabilnoj privatnoj tvrtki Večernji list za izlazak magazina Oluja (62.500 kuna).