izbori 2024.

DIP poziva na edukacije o financiranju izborne promidžbe i o aplikaciji e-Kandidatura

15.03.2024 u 07:34

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je potencijalne predlagatelje lista odnosno kandidata na parlamentarnim i europskim izborima da se u srijedu priključe online edukacijama o financiranju izborne promidžbe i o pomoćnoj aplikaciji e-Kandidatura

Online edukacija o financiranju izborne promidžbe održat će se u srijedu u 12,30 sati, a ona o aplikaciji e-Kandidatura u 11 sati. Za obje je potrebno DIP-u poslati zahtjev.

Na online edukaciji o financiranju izborne promidžbe, sudionici će se upoznati s pravima i obvezama iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, kao i s korištenjem informacijskog sustava za nadzor financiranja promidžbe.

Na drugoj će im biti prezentirano kako se podnosi zahtjev za pristup pomoćnoj aplikaciji eKandidatura, kao i korištenje te aplikacije na izborima za Hrvatski sabor i za Europski parlament.

Zainteresirani za edukacije trebaju putem elektroničke pošte dip@izbori.hr dostaviti DIP-u zahtjev za sudjelovanje u kojem će naznačiti naziv edukacije, ime i prezime odnosno naziv političke stranke ili udruge nacionalne manjine i adresu elektroničke pošte na koju će se dostaviti poveznica na online edukaciju.

Navedene podatke potrebno je dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 18. ožujka, navodi DIP.