UPOZORIO NA NEPOTIZAM

Dinko Vodanović dobio otkaz

19.03.2014 u 09:11

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović i službeno je dobio otkaz dvije godine prije odlaska u mirovinu. Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća otkaz uglednom stručnjaku obrazložila je nanošenjem štete ugledu kuće.

Dinko Vodanović je naime u medijima progovorio o nepotizmu pri zapošljavanju, činjenicu da je imenovanju na funkciju novog šefa Agencije Bojana Šenjuga presudilo prijateljstvo s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem.

Osim toga tvrdi da u Agenciji stvari izmiču kontroli te da su ga se htjeli riješiti jer na njega nisu mogli utjecati kada su u pitanju istrage zrakoplovnih nesreća, a posljednja s avionom Croatia Airlinesa pod posebnim je povećalom.

'Možda ja previše znam', rekao je Vodanović u Dnevniku 3 HRT-a. Na novinarsko pitanje je li bilo kakvih pritisaka, rekao je da nije, već da je bilo ignoriranja. 'U zadnjih godinu dana nitko sa mnom ne želi razgovarati. Sve dopise koje sam upućivao, čak nije bilo ni odgovora. Ja mislim da bi se državna tijela trebala time pozabaviti', rekao je.