SUČELJAVANJE NA RTL-U

Dinamov direktor priznao: Bio sam u sukobu interesa

11.04.2012 u 18:52

Bionic
Reading

U emisiji Studio 45 na drugom programu RTL televizije stavove su, uz prisutnost čelnika HHO-a Ivana Zvonimira Čička, sučelili direktor Dinama Damir Vrbanović i predjednik Kluba navijača BBB Tomislav Glušić

Voditeljica Antonija Mandić je vodila 40-minutnu raspravu na temu legalnosti u i oko Dinama, no uz čast gospodinu Čičku bio je to zapravo dijalog predstavnika kluba i navijača.

Obojica su međusobno u prvi plan gurala grijehe drugih. Vrbanović se, logično, fokusirao na upotrebu pirotehnike i tučnjave iz proteklih sezona, dok je Glušić raspravu usmjeravao na pravna pitanja vezana uz vođenje kluba.

'Baš mi je drago da malo raspravljamo o pravu jer je tom moja struka,' u jednom se trenutku razveselio Damir Vrbanović, ali je nedugo zatim u razvoju teme morao reći:

'Sada više nisam u sukobu interesa, ali... da... u određenom razdoblju sam bio', kaže najutjecajniji Dinamov pravnik koji kotira kao najizgledniji nasljednik Vlatka Markovića na čelu HNS-a.

U oči (uši) je upala i razina komunikacije sudionika. Mnoge je iznenadilo što je predstavnik navijača ostavio dojam gospodina, što se ne može reći za njegovog sugovornika koji ga je stalno oslovljavao sa 'ti' i predbacivao mu da je neupućen i nepismen. Naravno, prije nego je priznao svoj sukob interesa u šestogodišnjem razdoblju dok je bio član Dinamove skupštine.

Glušić, poznatiji pod nadimkom Tomo Petrinjac, je priznao brojne greške svoje grupe, ali se i nije složio da baklje tjeraju gledatelje sa stadiona.

'Dok smo bili u bojkotu prosjek na domaćim utakmicama, izuzev Europe, je pao trostruko, a u petak protiv Zadra ćete vidjeti gomilu naše djece na sjevernoj tribini,' najavio je plan navijača Glušić koji neće biti realiziran jer će se ta utakmica odlukom disciplinskog suca HNS-a igrati pred praznim tribinama.