DVA MOTIVA 'BILIH'

Dinamo na terenu, skauti na tribinama

21.02.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Obzirom na veliki interes inozemnih klubova za hrvatske nogometaše, nije ni čudno da su svoj dolazak na Poljud u nedjelju najavili skauti Wolfsburga, Liverpoola, Anderlechta, Intera, Sienne, Parme i Bologne

Dobro raspoloženi i opušteni su igrači Hajduka. Kao da ih ne čeka najveća utakmica hrvatskog prvenstva, ona protiv zagrebačkog Dinama.

'Što, nema Španjolaca? Ništa onda' nasmijao je okupljene Franko Andijašević, nakon što je čuo imena klubova koji šalju skaute na derbi.

Hajdukov veznjak uvjeren je u pobjedu svoje momčadi.

'Naša snaga je u kolektivu, tu smo zajedno već pola godine, jako smo se zbližili i na treningu i van terena i tu vidim našu najveću prednost. U redovima Dinama ne pribojavam se nikoga posebno, no znam da me čeka težak dvoboj s Ademijem u sredini terena. On je stvarno odličan igrač i bit će to pravi okršaj'.

Krstičević još uvijek taji sastav, tako ni Andrijašević ne zna u kojoj će se ulozi naći.

'Ima puno kombinacija, može Caktaš igrati iza Vukovića i Maglice, mogu i ja... No to je najmanje važno, ako mi ponovimo igru iz Koprivnice, mislim da neće biti problema. U Koprivnici smo od starta utakmice krenuli rasterećeno i agresivno i to nam se isplatilo. Pobjeda nad Red Bullom na pripremema, potom i osvojeni turnir u Gabeli i pobjeda nad olimpijom dala nam je veliko samopouzdanje i zato igramo dobro' kazao je Andrijašević, za koga je ovo sezona iz snova.


'Puno sam napredovao, postao jedan od stožernih igrača Hajduka, debitirao sam i u reprezentaciji... Moram biti sretan i zadovoljan svime što se događa i vjerovati da mogu još i bolje' zaključio je Andrijašević. Andrijašević je dočekao potvrdu svoje vrijednosti a Danijel Stojanović se nada da bi je i on mogao dočekati u dresu Hajduka.

'Nadam se da će me trener staviti igrati, ako treba i na stopera, samo da zaigram. Naravno da se, kao i svi, nadam pobjedi i najmanje je važno tko će igrati, važno je da na koncu slavimo s našim navijačima' kazao je Stojanović, koji je biranim riječima govorio o protivniku. 'Dinamo je veliki klub, imaju na raspolaganju 25 iznimno kvalitetnih igrača i lako nadoknade izostanak bilo koga, pa tako i Kovačića' pričao Stojanović, koji se nada pobjedi.

'Moja želja je da na kraju bude 2:0, a što se tiče strijelaca, jedan gol će dati Vuković sigurno, jer je u velikoj formi, a za drugi neka se dogovore Andrijašević i Maglica. Ako bude 1:0, onda bi bilo dobro da ja zabijem', nasmijao se na kraju press konferencije dobro raspoloženi Stojanović.