sukob na klinici

Dijana Zadravec otkrila koga je sve prijavila zbog falsificiranja potpisa i 'otimanja novca poreznih obveznika': Nisam promijenila ime kao neki...

09.05.2021 u 19:30

Bionic
Reading

'Ukazujem na nepravilnosti koje zamjećujem u svojem radu kao predstojnica i kao prije, zamjenica ravnatelja.', kaže Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice

'Neću se pomiriti s činjenicom da se u javnom zdrvastvenom sustavu događaju takve stvari da se krade novac poreznih obveznika i da se sve pušta da ide svojim tokom i da se prikazuju financijski gubici, a zapravo se iza toga velikim dijelom krije, ne liječenje bolesnika nego otuđivanje novaca, nas poreznih obveznika.', odgovorila je na pitanje je li zviždačica u RTL-u Danas Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Rekla je da je ona sveučilišna profesorica koja ima međunarodnu karijeru koju je stvarala 25 godina te da 'se ne skriva iza nikakvih anonimnih prijava'.

'Ja nisam promijenla ime i prezime kao što su neki', rekla je Zadravec.

Dodala je kako je više puta prijavljivala nepravilnosti Općinskom državnom i Županijskom državnom odvjetništvu kroz više godina.

'Znači, iz 2016. prijavila sam stjecanje nepripadajuće materijalne koristi koje se dogodilo u KBC-u Sestre milosrdnice, na temelju falsificiranih službenih dokumenata. Konkretno, pisali su se prekovremeni sati koji se nisu odradili. nadalje, prijavila sam zloupotrebu službenih ovlasti. Nadalje, prijavila sam ministra Beroša za nezakonito snimanje našeg privatnog razgovora i za stavljanje na razglas i zadnje što sam prijavila, ali još rpije toga gospođu Miju Primorac koja je namještala natječaje za moj europski projekt težak 32 milijuna kuna gdje je bila u sukobu interesa i namještala tvrtki.', nabrojala je te dodala:

'Nedavno sam otkrila da se falsificiraju dokumenti da se potpisuje na mjesto predstojnice što sam ja. Odjelni liječnici, doktor Klaus i doktor Čulo, prijavila sam Županijskom državnom odvjetništvu. Za sada, osim za ministra Beroša, bila sam pozvana u Heinzelovu, dala sam svoj iskaz, a po ostaslim predmetima nemam saznanjue u kojoj su fazi.', rekla je Zadravec.

  • +13
Dijana Zadravec Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Istaknula je kako je ona šef radiologije u tri bolnice, znači na tri lokacije: Vinogradska, ilica i Draškovićeva te da su otišla tri mlada liječnika koji nisu eksperti nego su 'amnestirani od troškova specijalizacije što se dogodilo 2016. na inicijativu HUBOL-a'.

'Danas radiolozi koji su deficitaran kadar mogu slobodno migrirati. Oni to čine u različite ustanove, u inozemstvo ili privatno ili druge javno zdravstvene ustanove. Kontinuirano iz svih hrvatskih bolnica, liječnici radiolozi prelaze u iz jedne kuće u drugu ili inozemstvo, ali samo se mene proziva za odlazak.', kaže Zadravec napominjući kako se 'aspolutno ne osjeća krivom za odlazak radiologa'.

'Krivo mi je da se zapravo nije do sada detekritrao problem manjka radiologa koje smo ja već pokušala nadomijestiti s raspivianjem 24 specijalizacije za KBC Sestre milosrdnice iz radiologije što sam unijela u Nacionalni plan Ministarstva zdravstva.', rekla je te dodala kako su odlasci radiologa uzrokovani i odlaskom u mirovinu, njih osam.

'Pri tom sam zaposlila 20 liječnika, 7 specijalista iz drugih kuća i 13 specijalizanata. Recimo još primjer, KBC Rebro je u godinu i pol dana izgubilo 12 radiologa, Merkur je izgubio 11 radiologa, isto u kratkom periodu, a preostalo ih je samo trećina. Znači taj porblem, ako se sjećate u Splitu, šef radiologije je 2018. zavapio jer nedostaje radiologa. Onkološki bolesnici čekaju 12 mjeseci na pregled.', istaknula je Dijana Zadravec.

O kritikama iz HUBOL-a rekla je da je ona bolnički liječnik, a nikoga ne zna nikoga od bolničkih liječnika koji su u toj udruzi. Rekla je da iza nje ne stoji politika te da je karijeru sveučilišne profesorice gradila bez politike.

'Iza mene stojim samo ja.', rekla je.

Zadravec je rekla da je s Andrejom Plenkovićem samo stranačka kolegica, da su poznanici te da ga je zadnji puta susrela na jednom stranačkom okupljanju prošlog ljeta u Varaždinu.

'Mi se ne čujemo i ne komuniciramo.', rekla je Zadravec.