nemir u kbc sestre milosrdnice

Dijana Zadravec nakon smjene: Žele me ušutkati. Iz sustava se izvlače višemilijunski iznosi

19.05.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Dijana Zadravec, koja od danas (srijeda) više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice komentirala je svoj odlazak s funkcije

“Ravnatelj Vatavuk mi je uručio smjenu s mjesta predstojnice i prijetio mi otkazom ako ću istupati u medije. Ustavom je zagarantirana sloboda govora. To sve mora biti u skladu s Ustavom, svi zakoni pa i ovaj da se ne smije govoriti. Time neće zaustaviti istinu koju sam pokrenula. Brojke govore suprotno od onoga što on govori. Tražila sam pomoć od njega, on to nije učinio. Traži da samo usmeno komuniciramo, ljuti ga što šaljem mailove. KB Dubrava je htjela poslati ispomoć, ali iz Vinogradske je javljeno da ne treba. Htjela sam da povučemo godišnje odmore, no ni to nije odobrio”, rekla je Zadravec za N1.

Istaknula je su međuljudski odnosi loši s vlasnicima privatnih poliklinika.

'Oni žele radiologiju za privatne pacijente. Protivim se tome, liste čekanja su enormne, međuljudski odnosi su loši samo s takvim predstojnicima, a mene lažno optužuju za vođenje zavoda', tvrdi Zadravec.

Zadravec tvrdi da unutarnja revizija ne može ocijeniti ono što je otkrila, kriminalne radnje koje sam predala DORH-u.

'Krivotvorenje potpisa na temelju kojeg se isplaćuju ogromni novci… Istraga je smiješno i redikulozno na što se Vatavuk poziva. Oni koji su radili korupciju i kriminal neće to, naravno, potvrditi. Imam dokaze i činjenice', poručila je i nastavila kazavši da to što su se pojedine kolegice neradnice, koje u fušu rade dobro, ubacivale na liste čekanja, i o tome ima pismene dokaze.

Istaknula je da su to organizirali veći igrači koji izvlače višemilijunske iznose iz sustava i predstavljaju karcinom sustava koji je toliko metastazirao u Vinogradskoj na što već upozoravam…

'Mreža je razgranata – Zovak, Rotim… Pogledajte te poliklinike… Neću odustati od borbe protiv korupcije i da se održi sustav iako nitko dosad nije imao hrabrosti progovoriti. Ne bojim se', kazala je Zadravec.

Rekla je da će se javiti u petak na novi natječaj.

'Vjerujem da se zdravstvo može sačuvati. Ovo je sad nakaradno, pljačka svih poreznih obveznika koji rade', kazala je liječnica.

Na pitanje što očekuje, rekla je da od Vatavuka koji se ponaša pasivno i opstruira njene poteze, i bez razloga joj je nezakonito uručio ovu smjenu. Poručila je da zna svoj posao fantastično i može raditi bilo gdje ako dosita dobije otkaz.