EKSPLOZIJA U HIDROELEKTRANI

Detalji tragedije u Italiji: Četvero poginulih, petero teško ozlijeđenih

09.04.2024 u 21:29

Bionic
Reading

Prefektura okruga Bologna potvrdila je da su u eksploziji u hidroelektrani talijanske energetske tvrtke Enel na jezeru Suviana poginule četiri osobe, njih pet je teško ozlijeđeno dok se tri još uvijek vode kao nestale. Lokalne vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao porasti

Do eksplozije je došlo oko 15 sati na devetoj razini objekta ispod zemlje, na dubini oko 30 metara, a eksplozija je zahvatila turbinu što je izazvalo požar.

Gradonačelnik obližnjeg gradića Camougnana, Marco Masinara, rekao je da su se izvodili radovi na turbinama i da se nesreća dogodila ispod razine vode, odnosno na razini minus devet.

Teško ozlijeđeni djelatnici hospitalizirani su u Parmi, Ceseni, Forlìju i Pisi, potvrdio je prefekt Bologne Attilio Visconti. Gotovo svi stradali radnici su vanjskih tvrtki za održavanje koje je angažirao Enel.

Najteže ozlijeđeni djelatnih prevezen je u bolnicu Bufalini u Ceseni, na odjel za teške opekline. Kako doznaje Rai, stanje muškarca je kritično te su mu prognoze oprezne. U istu bolnicu prevezen je i drugi ozlijeđeni radnik koji je zadobio lakše opekline. Požar je gasilo oko 70 vatrogasaca uz nazočnost policije.

'Sa strepnjom pratim strašne vijesti o eksploziji u hidroelektrani u Suvianskom umjetnom bazenu, na bolonjskim Apeninima. Moje najdublje i sućut Vlade upućujem obiteljima stradalih i ozlijeđenih. Hvala vatrogascima koji su odmah intervenirali, spasiocima i onima koji ovih sati rade u potrazi za nestalima', napisala je talijanska premijerka Giorgia Meloni na društvenim mrežama. Sućut su izrazili i talijanski predsjednik Sergio Mattarella te predsjednik Senata Ignazio La Russa.