GALIĆ: GLASAJTE ZA MENE

Dekan studentima mailom poslao - svoj politički program!

10.11.2011 u 14:49

Bionic
Reading

Radoslav Galić studentima Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku prvo održi predavanja iz sedam predmeta – linearna algebra, četiri matematike na stručnom i preddiplomskom studiju, matematiku za razlikovnu godinu i diskretnu matematiku – pa im onda pošalje svoj predizborni politički program

'Povodom izbora za Sabor Republike Hrvatske, ovim dopisom se obraćam studentima, inženjerima i diplomiranim inženjerima Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku', započinje Galić pismo studentima, pozivajući ih da glasaju

za njega kao nositelja liste HSP-a Ante Starčević u 4. izbornoj jedinici.

Dopis isključivo političkog sadržaja, u kojem funkciju dekana fakulteta opisuje uz obećanja stranke HSP Ante Starčević, poslan je elektroničkom poštom na email adrese koje studenti dobivaju prilikom upisa. Ovaj fakultet pohađa 2200 studenata.

'Vama se obraćam kao vaš profesor i dekan', naglašava Galić. U dopisu navodi da je Ruža Tomašić predsjednica i nositeljica liste, glavna poruka je 'za mlade i radnike', a predizborni program zove se HSPAS i cilja na zaštitu nacionalnih interesa. Taj program nudi sve što vole mladi –svaki mladi čovjek besplatnim školovanjem dolazi do zanimanja od zanata do visokoškolskog obrazovanja.

'Svakom srednjoškolcu osigurati zaposlenje ili besplatan upis na fakultet s besplatnim nastavkom studija za one studente koji redovito upisuju više godine. Ostali plaćaju u ovisnosti od broja nepoloženih ispita s mogućnošću da nakon novog uspjeha ponovo besplatno studiraju', vizija je dekana Galića.

Komentar Državnog izbornog povjerenstva na ovakav propagandni postupak dobit ćemo nakon njihove sjednice, kazao nam je Hrvoje Sadarić, glasnogovornik DIP-a. Galić smatra da itekako ima pravo na ovakav aktivizam. 'Elektronička pošta je kao poštanski sandučić, je li tako? Moj izborni stožer ocijenio je da na te adrese treba poslati pismo i poslali su, ali ne ja', rekao je tportalu u telefonskom razgovoru.

Na pitanje kako je izborni stožer HSP-a Ante Starčević došao do adresa svih studenata, odgovora nema.

Osim u politici, Galić je aktivan u 'zmajskom stolu' u Osijeku udruge Braća hrvatskog zmaja, u kojoj ima ulogu 'vinjansko-bekteškog zmaja'. Tijekom 2005. i 2006. bio je guverner 'distrikta 126' u Lions klubu. U stranačkom životu aktivirao se u Demokratskom centru, pa Hrvatskoj stranci prava da bi osnivanjem HSP Ante Starčević postao zamjenik predsjednice Ruže Tomašić.