IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Advent u Njemačkoj: Deaktivirana eksplozivna naprava sadržavala čavle

01.12.2017 u 18:58

Bionic
Reading

Njemačka policija deaktivirala je u petak eksplozivnu napravu pronađenu u Potsdamu, objavila je policija na Twitteru, dodajući da je naprava sadržava čavle

Policija je zabranila pristup lokaciji i obližnjem božićnom sajmu nakon što joj je dojavljeno da je sumnjiv predmet isporučen ljekarni u tom području.

Agencija dpa prenosi da je policija objavila da su specijalci utvrdili da je naprava sadržavala 'opasan materijal', kablove i čavle.

Njemačka je u stanju pripravnosti zbog mogućnosti terorističkog napada gotovo godinu dana nakon što je Tunižanin islamist ukrao kamion, ubio vozača i zatim zabio to vozilo na Božićni sajam u Berlinu, ubivši 11 osoba.

  • +3
Policija na Božićnom sajmu u Potsdamu Izvor: Reuters / Autor: STAFF

Božićni sajmovi su se u ponedjeljak otvorili diljem zemlje u sklopu sezone blagdana, a štite ih snage sigurnosti i betonske barijere. U Njemačkoj ima oko 2600 takvih sajmova.

  • +15
Teroristički napad u Berlinu Izvor: Reuters / Autor: Fabrizio Bensch, Pawel Kopczynski

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere ovog je tjedna naglasio kako je Njemačka pojačala razmjenu informacija između federalnih i državnih službenika, te da je poduzela dodatne korake kako bi ojačala sigurnost nakon niza propusta u berlinskom slučaju.