POZIVA GRAĐANE NA BIRALIŠTA

Davor Bernardić: Restart je spreman na izbore kad god oni bili

15.05.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Restart je spreman na izbore kad god oni bili, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na press konferenciji u Saboru u petak. Pozvao je građane da izađu na birališta u što većem broju i kažu ne korupciji, žetončić koaliciji i neviđenom lopovluku najkorumpiranije Vlade u hrvatskoj povijesti.

Posebno je pozvao građane pogođene potresom, koje je "ova Vlada ostavila na cjedilu" i poručio kako je vrijeme za novi početak. "Ovo je pobjednička koalicija", rekao je Bernardić. Šef SDP-a odgovorio je da je nemoguće da Zoran Milanović vodi koaliciju umjesto njega.

"HDZ parazitira na ideološkim sukobima, nemaju nikakav program, a kad nemaju ideju, vraćaju priču na ideološi sukob... U Saboru su ozakonili političku korupciju."

Na konstataciju kako je Plenković retorički jači od njega, Bernardić je poručio: "Hvala vam na komentaru. Sljedeće pitanje".

Kazao je, prenosi N1, da SDP neće sudjelovati u glasovanju o raspuštanju Sabora. S Mostom neće koalirati, a za sutra najavio je potpisivanje koalicijskog sporazuma sa županom Damirom Bajsom.

Goran Aleksić (Snaga) također je građane pozvao da izađu na izbore i pozvao ovršene i blokirane da glasaju za Restart koaliciju. Silvano Hrelja iz HSU-a poručio je biračima da vjeruje u njihov razum i mudrost. Obratio se umirovljenicima koji su sada "svjedoci velike izjave ljubavi", a pravi zakon dobit će samo, kako kaže, ako glasaju za Restart koaliciju.

Silvano Hrelja iz HSU-a želi podsjetiti umirovljenike na sve zakonske prijedloge koje je njegova stranke predlagala posljednjih godina. Ističe da vjeruje u njihov razum, da neće nasjesti na malo novaca pred izbore od strane vladajućih koji na taj način žele skupiti malo njihovih glasova.

Anka Mrak Taritaš (Glas) rekla je da "HDZ bira ljeto, zato što nas čeka teška jesen, posljedice koronavirusa i potresa u Zagrebu...Nudimo bolju budućnost, reforme - lako je reći, ali ih je teško provesti." Poručila je i da će sljedeća dva tjedna biti ključna.