okršaj u zadarskom kafiću

Darko Kovačević Daruvarac ponovno u pritvoru. Dobio 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

31.03.2019 u 16:56

Bionic
Reading

Darku Kovačeviću Daruvarcu, nepravomoćno osuđenom na pet godina zatvora zbog premlaćivanja djevojke u Zadru, sud je u nedjelju odredio 30 dana pritvora

Kovačević je, prema izvještaju iz zadarske policije, u subotu na terasi jednog kafića u Zadru prijetio te fizički napao 24-godišnjaka te je kazneno prijavljen zbog prijetnje. Noć je proveo u pritvoru, a u nedjelju oko 17 sati priveden je na Općinski sud u Zadru koji je odlučivao o tome hoće li ostati u pritvoru. Prilikom dolaska na sud rekao je kako se ne osjeća krivim te da je sve namještaljka kako bi se njega vratilo u zatvor, no tvrdi kako ne zna tko mu namješta.

Sud mu je odredio trideset dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela prijetnje.

Kovačević je, prethodno, podnio tri kaznene prijave protiv mladića s kojim se sukobio

'Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, 32-godišnjak je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznene prijave zbog kaznenih djela prijetnje, teške tjelesne ozljede u pokušaju te za lažno prijavljivanje kaznenog djela u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka, rekla je za 24sata glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin i dodala da će se kriminalističko istraživanje nastaviti kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Kovačević je u subotu oko 18 sati u jednom kafiću u Zadru verbalno prijetio 24-godišnjem muškarcu, koji je to odmah prijavio policiji, a zbog toga je Kovačević noć proveo u pritvoru.

  • +3
Privođenje Darka Kovačevića Daruvarca nakon sukoba u zadarskom kafiću dan prije Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Podsjetimo, Kovačevića je Općinski sud u Zadru 10. siječnja nepravomoćno osudio na jedinstvenu petogodišnju zatvorsku kaznu; četiri i pol godine za napad i deset mjeseci za prijetnju. On je, naime, 13. lipnja 2018. u jednom zadarskom kafiću pretukao 18-godišnju djevojku koja je završila s teškim tjelsnim ozljedama.

Motiv verbalnih prijetnji i fizičkog nasrtaja u zadarskom kafiću u subotu, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su upravo objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke.