9.310 KUNA MJESEČNO

Đapić tajno otišao u zastupničku mirovinu

Đapić djela govore

Đapić djela govore

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić potvrdio je za Hinu da je od lipnja u saborskoj mirovini na koju ima pravo kao zastupnik u nekoliko mandata

Đapić je izjavio da je njegovo saborsko umirovljenje njegova osobna stvar te je odbio nagađanja da je to učinio zbog pritiska nezadovoljnika u stranci. 'To je isključivo moja privatna odluka', rekao je i objasnio da je - kad je prepustio mjesto saborskog zastupnika HSP-a Danijelu Srbu - pokrenuo taj postupak na koji ima pravo.

Prema pisanju Glasa Slavonije, Đapić je još 13. veljače - nakon što je odlučio svoj zastupnički mandat HSP-a u Hrvatskom saboru staviti u mirovanje u korist svojeg zamjenika Daniela Srba - HZMO-u podnio zahtjev za prijevremenom starosnom mirovinom, a 6. travnja doneseno je i rješenje kojim se odobrava njegov odlazak u tzv. zastupničku mirovinu. Prema izračunu, u veljači mu je mirovina iznosila točno 10.344,94 kune, ali je od 1. srpnja smanjena na 9.310,45 kuna.

Iako je saborsku mirovinu aktivirao tek dva mjeseca poslije, dakle nakon što je 4. lipnja službeno predao dužnost novom gradonačelniku Krešimiru Bubalu, za njegove protivnike to je krunski dokaz da se Đapić pripremio za (očekivani) poraz na izborima. Među njima je i Pero Čorić, suspendirani dopredsjednik Glavnog stana HSP-a.

'Iznenadila me informacija da je Đapić otišao u mirovinu. Istina, u više navrata u medijima, posebice nakon poraza, najavio je kako će aktivirati saborsku mirovinu i početi s čistkom u HSP-u, ali o tom činu nije se potom potrudio obavijestiti ni svoje najbliže suradnike', kazao je Čorić za Glas Slavonije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi