sjednice

Danas u Saboru glasanje o kontroverznom 'lex LNG-u', Vlada raspravlja o stambenim kreditima

 • Autor: B. S./Hina
 • Zadnja izmjena 14.06.2018 06:59
 • Objavljeno 14.06.2018 u 06:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: tportal

Prijedlog Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj, umjesto redovnoj proceduri, iz SDP-a su na njega uložili čak 360, od ukupno 380 amandmana

Suprotno uobičajenoj praksi glasovanja petkom, Hrvatski sabor glasovat će u četvrtak, kada bi trebao donijeti i Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. 'lex LNG'.

Prijedlog tog zakona izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj, umjesto redovnoj proceduri, iz SDP-a su na njega uložili čak 360, od ukupno 380 amandmana.

 • +3

Limuzine Vlada

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Nositelj investicije u projekt LNG terminala je tvrtka LNG Hrvatska, koja bi projekt realizirala kroz dvije faze – izgradnju plutajućeg terminala u prvoj fazi te izgradnju kopnenog terminala za ukapljeni prirodni plin u drugoj fazi. Za očekivati je da Sabor u četvrtak glasuje i o izmjenama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), koje trebaju ubrzati pokretanje novog programa stambenog zbrinjavanja.

Danas je i sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o najmu stanova, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o državnom odvjetništvu, Nacrt konačnog prijedloga zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nasljeđivanju te Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o pokretanju postupka radi preoblikovanja trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva Imunološki zavod.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 5

Prikaži sve
 • dokttor

  14.06.2018 09:15

  ovaj uzp terminal je đavlija rabota milorada pupovca koji uopće nema izborni legitimitet. zbog toga taj projekt ne smije proći. iako mi to blago smrdi i na neokomunistički teror...

 • condorgrab

  14.06.2018 07:17

  Nakon što zakon proguraju, punit će se crne torbe...

 • grgoslav

  14.06.2018 08:09

  Moramo konačno nešto dati amerikancima.Rusima smo dali Agrokor,Bruxelesu gotovo sve ostalo a amerikancima moramo postaviti plivajuću kantu u Omišlju u koju će oni puniti svoj plin po dvostrukoj cijeni od ruskoga i mi ćemo,naravno sve to platiti.Naj smo jači!!!!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi