sjednice

Danas u Saboru glasanje o kontroverznom 'lex LNG-u', Vlada raspravlja o stambenim kreditima

  • Autor: B. S./Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 06:59
  • Objavljeno 14.06.2018 u 06:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: tportal

Prijedlog Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj, umjesto redovnoj proceduri, iz SDP-a su na njega uložili čak 360, od ukupno 380 amandmana

Suprotno uobičajenoj praksi glasovanja petkom, Hrvatski sabor glasovat će u četvrtak, kada bi trebao donijeti i Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. 'lex LNG'.

Prijedlog tog zakona izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj, umjesto redovnoj proceduri, iz SDP-a su na njega uložili čak 360, od ukupno 380 amandmana.

  • +3

Limuzine Vlada

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Nositelj investicije u projekt LNG terminala je tvrtka LNG Hrvatska, koja bi projekt realizirala kroz dvije faze – izgradnju plutajućeg terminala u prvoj fazi te izgradnju kopnenog terminala za ukapljeni prirodni plin u drugoj fazi. Za očekivati je da Sabor u četvrtak glasuje i o izmjenama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), koje trebaju ubrzati pokretanje novog programa stambenog zbrinjavanja.

Danas je i sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o najmu stanova, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o državnom odvjetništvu, Nacrt konačnog prijedloga zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nasljeđivanju te Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o pokretanju postupka radi preoblikovanja trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva Imunološki zavod.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!