NE OSJEĆAJU SE KRIVIMA

Danas počinje suđenje bošnjačkom medijskom tajkunu

30.03.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas u 13 sati počinje suđenje medijskom tajkunu i čelniku stranke Savez za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću te drugima koji su optuženi za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade za trgovinu utjecajem

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i HercegovineFahrudin Radončić sredinom ožujka na Sudu Bosne i Hercegovine izjasnio se da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret. Ostali iz ovog sudskog predmeta, Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić, također su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Optužnica tereti Radončića da je predvodio organiziranu skupinu koja je od 14. prosinca 2015. do 12. siječnja 2016. počinila niz kaznenih djela. Dautbašića i Hadžijahića optužnica tereti za ista kaznena djela dok je Šahman optužena za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela i ometanje rada pravosuđa.


Radončić je uhićen 25. siječnja, a Dautbašić i Šahman dva tjedna kasnije.
 
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je protiv njih podiglo optužnicu 5. veljače, a potvrdio ju je Sud Bosne i Hercegovine deset dana kasnije.

Radončić je pak 17. veljače pušten iz pritvora uz mjere zabrane napuštanja adrese boravišta, sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, davanja izjava medijima, kao i sastajanja ili komuniciranja s drugim osobama optuženim u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Tužiteljstvo je od Suda Bosne i Hercegovine zatražilo ponovno vraćanje Radončića u pritvor, što je i učinjeno 4. ožujka, jer je optuženi prekršio mjere zabrane te je napustio mjesto boravišta, kućni pritvor, i kontaktirao s medijima.

Inače, svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode.