VREMENSKA PROGNOZA

Danas iznadprosječno toplo, a u četvrtak stiže promjena

25.04.2018 u 07:31

Bionic
Reading

Nastavlja se iznadprosječno toplo razdoblje, pri čemu u srijedu ponovno diljem Hrvatske stabilnije i sunčanije, a od četvrtka su na kopnu ponovno mogući pljuskovi, javlja u vremenskoj prognozi HRT

U istočnoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano. Ujutro u dolini rijeke Save mjestimice može biti magle, a poslijepodne lokalnih pljuskova. Vjetar uglavnom slab južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura većinom od 10 do 13 °C, a najviša poslijepodnevna 26 ili 27 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te također pretežno sunčano, ujutro uz rijeke uz mogućnost mjestimice kratkotrajne magle. Zapuhat će ponedgdje umjeren jugozapadni vjetar, na sjeverozapadu moguće i jači. U gorju i na sjevernom Jadranu će sunčano vrijeme ponegdje pratiti slab do umjeren dnevni razvoj oblaka, a ujutro moguće i magla po kotlinama, ponajprije Like, navodi se u vremenskoj prognozi HRT-a.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugo, uz većinom malo valovito more. Temperatura zraka ujutro od 7 do 10 °C, uz more 11 do 14 °C, a poslijepodne 23 do 26 °C, u gorju 20 do 23 °C. Većinom slabo jugo i jugozapadnjak puhat će i u većem dijelu Dalmacije, gdje će također biti sunčano. U Dalmatinskoj zagori, ponajprije iza Biokova, poslijepodne se očekuje dnevni razvoj oblaka uz mogućnost lokalnog pljuska i grmljavine. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 9 do 12 °C, uz more 13 do 16 °C, a najviša od 22 do 26 °C. Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske, gdje su u noći i ujutro mjestimice mogući niski oblaci i magla. Vjetar slab, more mirno, a najviša dnevna temperatura između 22 i 25 °C.

U četvrtak na kopnu porast naoblake, te uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova, uz mogućnost grmljavine. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar pa će se temperatura malo sniziti.

  • +15
Djevojke prošetale Šibenikom u proljetnim modnim kombinacijama Izvor: Pixsell / Autor: tportal montaža

U petak još malo svježije, a i oblačnije, no uglavnom suho.

U subotu djelomice sunčano i danju toplije, uz mogućnost ponekog poslijepodnevnog pljuska. Na Jadranu se i idućih dana nastavlja većinom sunčano i toplo vrijeme, a uz slab vjetar na južnom Jadranu do petka postoji mogućnost pojave niskih oblaka i magle. Na sjevernom i srednjem Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak u petak će okrenuti na buru, podno Velebitra ujutro i jaku. U subotu povremeno umjerena naoblaka, a zapuhat će umjereno jugo.