'čaša vina i feta kulena'

Damijan Krklec za tportal: Da, i ja sam u Klubu bio na Martinje. No nije me pozvao Kovačević, nego netko drugi

28.09.2020 u 16:43

Bionic
Reading

Splitski poduzetnik i vlasnik tvrtke Matadura Damijan Krklec, jedan od posjetitelja kluba uhićenog Dragana Kovačevića 11. studenog prošle godine - kada je ovaj od poduzetnika Kreše Peteka navodno primio mito od 1,96 milijuna kuna za namještanje poslova u Janafu - tvrdi da mu poziv uopće nije uputio Kovačević, nego tajnik Zavičajnog kluba Slavonaca i glazbenik Stanko Šarić

'Bio sam u prolazu i dobio poziv na čašu vina i fetu kulena. Ušao sam unutra i kratko se zadržao, nešto popio i pojeo. Kod nas u Dalmaciji ne postoje običaji slavljenja Martinja i krštenja vina, u Zagrebu se oni njeguju i to je to', objašnjava Krklec za tportal.

Njegov identitet i činjenica da se na Martinje prošle godine pojavio na adresi Slavonska 9 već ranije su objavljeni u tjedniku Nacional, uz obrazloženje da se radi o čelniku tvrtke koja je poslovni partner Janafu, odnosno isporučuje mu proizvode za zaštitu od požara i proizvode koji štite od pada s visina sa spremnika za naftu, među ostalim i Bonpet - uređaj za gašenje požara. No Krklec danas uporno tvrdi da po toj vezi uopće nije prisustvovao spomenutoj proslavi, nego da je dobio poziv baš iz Kluba Slavonaca, usprkos upozorenju da to ne zvuči previše uvjerljivo.

'Po meni to nije neuvjerljivo, zašto bi bilo, pa u Hrvatskoj svatko svakoga zna. Nisam imao pojma čiji je klub, meni je prezentirano da je zavičajni', dodao je Krklec.

Kako 'u Hrvatskoj svatko svakoga zna', upitali smo poznaje li predsjednika države Zorana Milanovića i je li njegov prijatelj, kako sugerira tjednik Nacional?

'Poznajem ga isključivo preko televizije', tvrdi ovaj poduzetnik.

Tradicionalno, kao i većina upitanih, tog 11. studenog prošle godine ni on ništa neobično nije zapazio dok se nalazio na adresi Slavonska 9 u Zagrebu.

'Usporedio bih to s nekim domjenkom ili većom promocijom knjige, cirkuliralo je puno ljudi. Rekao bih i više od dvadeset, kako se piše, možda četrdesetak ili pedesetak', opisuje Krklec.

Upitali smo ga koliko je puta zapravo navraćao na ovu adresu.

Klub u Slovenskoj 9 Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

'Ma možda još koji put nakon tog Martinja, nisam siguran, a i ne želim govoriti ništa više jer ću valjda biti pozvan za svjedoka', otpravio nas je Krklec.

Dizanje utega uz širok biznis

Ovaj splitski poduzetnik bavi se nautičkim turizmom - ima servis za brodove te spomenuti biznis sa sredstvima za zaštitu od požara. Njegova tvrtka Matadura lani je poslovala s prihodom od 25 milijuna kuna i dobiti od 7,45 milijuna kuna te je zapošljavala 17 ljudi. Osim u Mataduri, Krklec je član društva Fex Intertational iz Splita, koje se bavi trgovinom na veliko i malo, a lani je poslovalo s prihodima od simboličnih 4500 kuna.

U javnosti je Krklec poznat i kao bivši dopredsjednik Kluba dizača utega Split te predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza, u kojemu je ostavku dao još 2017. godine.

U slučaju fra Šime Nimca - voda mu ušla u uši

Njegovo ime spominje se i u procesu fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić, u kojem je promijenio iskaz što ga je dao u istrazi. Prvotno je izjavio da je iz razgovora s Bilonić shvatio da je dio pronevjerenog crkvenog novca na njenom računu, dio zakopan u mjestu Bisko, a dio je potrošen. Na glavnoj raspravi izjavu je promijenio uz originalno obrazloženje da je u istrazi 'ispričao podatke koje je pročitao u novinama', odnosno da ga tužiteljica nije razumjela.

Sucu je Krklec objasnio i da je prije davanja iskaza bio u bazenu te je nakon toga 'slabije čuo i vidio'. Voda mu je, kazao je, ušla u uši, a oči su mu bile nadražene od klora, pa nije mogao pročitati što je pisalo u zapisniku.