reakcija na istup

Dalić odbrusila Todoriću: 'Umjesto da izmišlja teorije zavjere, neka prizna svoje pogreške u vođenju Agrokora'

16.01.2020 u 19:15

Bionic
Reading

Bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić reagirala je na istup bivšeg čelnika Agrokora Ivice Todorića koji je u četvrtak poručio da mu je Agrokor ciljano otela grupa Borg u kojoj su, kako tvrdi, bili ministri Zdravko Marić i Martina Dalić, a svime je rukovodio premijer Andrej Plenković.

Dalić u priopćenju navodi da je tužno gledati koliko je osoba koja je do prije koju godinu smatrana sposobnim poduzetnikom spremna bježati od odgovornosti i vlastitih pogrešaka. 'Umjesto iznošenja laži i izmišljanja teorija zavjere gospodin Ivica Todorić bi trebao priznati pogreške koje je učinio u upravljanju Agrokorom i zbog kojih je Agrokor završio u stečaju', navela je Dalić.

Istaknula je da je istina da je Agrokor završio u stečaju jer Todorić i Uprava Agrokora nisu na vrijeme prepoznali, reagirali i spriječili krizu u Agrokoru. 'Vjerovnici su u nagodbi otpisali Agrokoru 3 milijarde eura odnosno 22,2 milijarde kuna kredita kojima je Agrokor opteretio upravo gospodin Todorić, a cijeli proces porezne obveznike, proračun i hrvatske građane nije koštao ništa', napisala je u priopćenju Dalić.

Istina je također, dodala je, da je Ivica Todorić zajedno sa svim članovima Uprave Agrokora zatražio od Trgovačkog suda u Zagrebu primjenu Zakona o izvanrednoj upravi. 'Bez njihova zahtjeva sudu izvanredna uprava ne bi bila moguća', tvrdi bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva.

Stoga smatra da je krajnje vrijeme da se Ivica Todorić suoči sa svojim greškama i prestane iznositi laži, apsurdne teorije zavjere i vrijeđati ljude koji su sudjelovali u sprečavanju da se kolaps Agrokora transformira u kolaps hrvatskog gospodarstva.

  • +32
Ivica Todorić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić