VERbALnI RAT

Dačić uzvratio Plenkoviću: Oprosti što ne znam pjevati Lili Marlen i Thompsona

03.05.2018 u 18:42

Bionic
Reading

Šef srpske diplomacije Ivica Dačić poručio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da više neće reagirati na njegove riječi osim ako Plenković ne izjavi da su hrvatske satnije oslobodile Berlin zajedno sa Crvenom armijom.

U odgovoru Plenkoviću, koji je Dačića u srijedu nazvao "neuspješnim šlager pjevačem", Dačić kaže: 'Ispričavam se Plenkoviću, ne znam pjevati Lili Marlen ili Thompsonov 'za dom spremni', a i vama, Hrvatima, bolje bi bilo da ste se zadržali na šlagerima.

U izjavi Tanjugu, koju prenosi B92, Dačić poručuje da Plenković svaki dan napada Srbiju jer mu je potreban neprijatelj da bi, kako kaže, 'poboljšao svoj rejting anemičnog političara'.

'Hrvatski premijer Andrej Plenković očigledno nema što drugo raditi, osim što svakog dana napada Srbiju, tako da je Hrvatska danas zemlja koja je u svađi sa Srbijom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, skoro sa svim svojim susjedima', naveo je šef srpske diplomacije.

Za osobne uvrede koje mu je Plenković uputio, Dačić kaže da nisu važne, ali da to što je skandaloznom nazvao izjavu 'da je Hrvatska bila na strani Hitlera u Drugom svjetskom ratu', pokazuje da on ne zna ono što i deca znaju: Dačić poručuje i da je Plenković nešto pomiješao.

Hrvati su se, kako kaže, borili kod Staljingrada, ali na strani Hitlera. Dačić Plenkovića ponovo podsjeća i da su Srbi u Hrvatskoj morali da nose plave trake, gdje su bili čak i koncentracioni logori za djecu, što nigdje u Europi nije postojalo.

Gdje se još u Europi koriste nacistički pozdravi, osim u Hrvatskoj, zapitao je Dačić i poručio: 'Nije skandal što ja to spominjem, skandal je poricanje zločina i njihova relativizacija. I kao što ću se uvijek boriti protiv rehabilitacije Nedića i ostalih izdajnika i zločinaca u Srbiji, uvijek ću dizati glas protiv onih koji rehabilitiraju NDH i relativiziraju ustaške zločine'.