BOŽO PETROV

'Da je Karamarko pravi domoljub, odmah bi nakon izlaska afere dao ostavku'

05.06.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Šef Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov kratko se iz Metkovića obratio javnosti kazavši da je Hrvatskoj danas samo jedna osoba teret, a zove se Tomislav Karamarko koji snosi političku odgovornost

'Nadam se da stranka koja nosi u nazivu 'demokratska' neće biti faraonska, nego da će u stranci znati za termin 'politička odgovornost'. Što se tiče preslagivanja o kojem govori Karamarko, ako bi on to i htio s Mostom, mi to ne želimo. Hrvatska je Mostu u srcu, a ne u džepu', kazao je Petrov.

Božo Petrov je potom u razgovoru za RTL Danas kazao da Most neće sudjelovati u nikakvom preslagivanju Vlade, sve i kad bi to Karamarko htio. 'Za mene je to doista licemjerstvo. Postaviti prvog čovjeka vlade, a nakon toga govoriti da on ne ili Most ne štite nacionalne interese. U posljednjih mjesec dana se pokazalo da jedini koji ne štiti nacionalne interese jest sam Tomislav Karamarko. Nakon svega što je isplivalo u javnosti i na što smo upozoravali, oni idu preslagivati vladu, s eto, nekom konstrukcijom da će ta Vlada štititi nacionalne interese. Kad bi gospodin Karamarko zaista bio toliki domoljub, u prvom trenutku kada je izišla afera, dao bi ostavku na sve svoje dužnosti. Time bi pokazao koliko on voli Hrvatsku. Ovo nije nikakva ljubav prema Hrvatskoj nego čista zaštita jedne osobe', poručio je Petrov.

Petrov je kazao i da mu je žao što su neki članovi HDZ-a spremni pogaziti sve i dopustiti da se spasi takav čovjek i da se napravi hibridno čudovište od jedne vlade. Kazao je i da nema nikakvog govora o preslagivanju s nekim drugim. 'I ti drugi su se pokazali kao osobe koje ne poštuju dogovore i osobe koje su pokušale razbiti Most. Sve ono što danas radi gospodin Karamarko, to je u trenutku pregovora radio Zoran Milanović. U trenutku kada mu nešto nije odgovaralo, išao je rušiti Most. A oni bi se zapravo trebali upitati je li im zaista stalo do države ili vlastitih interesa', naglasio je čelnik Mosta.

Kazao je i da mu Orešković kao premijer ne mora meni polagati račune zašto je bio u SOA-i.
Nije mu žao što je sklopio koaliciju s HDZ-on jer za njega Karamarko ne znači jednakost s HDZ-om. 'On je sada predsjednik stranke, a ako postoji u predsjedništvu HDZ-a razum i ako su svjesni toga da HDZ treba imati demokratski sustav, nadam se da će shvatiti da postoji politička odgovornosti i da Karamarko treba odstupiti', zaključio je šef Mosta.