MAJKA UBOJICE NOVINARKE

'Da je barem i sebe ubio, da ih oboje pokopam'

26.09.2010 u 21:16

Bionic
Reading

Roditelje ubijene Mirele Sršić Kovač o tragediji je obavijestila ubojičina majka Sabina (80). Smogla je snage i pričuvati djecu dok oni po njih ne dođu iz Bizovca. 'Tko je ovo mogao očekivati?! Da je barem i sebe ubio pa da ih oboje pokopam. Ovako ni za mene više nema života', kazala je Sabina

Nitko od njihovih najbližih prijatelja ne može shvatiti što se dogodilo Zvonku, tvrdeći da nije bio sklon obiteljskom nasilju. 'Mirela je bila jaka žena, ona nikada ne bi dopustila da se Zvonko prema njoj tako ponaša', pričaju bliski prijatelji.

'Priča se da je dugovao 50.000 kuna, ali za njega to nije velik novac. Kafić u posljednje vrijeme nije sjajno radio, no ne vjerujem da je to razlog. U posljednja tri dana bio je opterećen da ga prate i snimaju. Isprva smo se smijali, ali kad je počeo pregledavati auto tražeći bombu, shvatili smo da nije dobro', priča drugi prijatelj tvrdeći da je Mirela u večeri ubojstva tražila pomoć, ali ne zato što je strahovala za sebe, nego je njemu htjela pomoći.

Kako piše 24sata, pomahnitali Zvonko Kovač, ugostitelj iz Belog Manastira, te kobne večeri nije stao nakon što je supruzi Mireli Sršić-Kovač prerezao grlo. U naletu ludila Zvonko je novinarku HTV-a unakazio nožem po licu te ju je nebrojeno puta izbo po tijelu, a potom ju je bacio s bračnog kreveta i ostavio na podu.

Nakon ubojstva otišao je po kćer, probudio je i pozvao da prespava u njihovoj sobi, no dijete se odbilo premjestiti iz svog kreveta. Sin je spavao u dnevnom boravku jer je bio prehlađen. Monstrum je nakon ubojstva napunio kadu vodom i napisao desetak poruka na papirićima koje je ostavio u sobi. U jednoj poruci se zahvaljuje bratu 'koji ga je vodio cijeli život', u drugoj poziva da prodaju kuću i 'pametno upravljaju dobivenim novcem'.

Tada je legao spavati kao da se ništa nije dogodilo. Ujutro se iskrao iz kuće dok su djeca još spavala. Sjeo je u auto i odvezao se u obližnju ulicu koja vodi do lovačkog doma. Prerezao si je žile, zarezao se po vratu i ostao ležati u automobilu skrivenom od pogleda bujnom vegetacijom. Susjedi pričaju da se ujutro zgradom prolomio vrisak djece.