ZAPALJIVO U VARAŽDINU?

Curio plin iz vagona-cisterne, bez opasnosti

Bionic
Reading

Iz jedne od cisterni u kompoziciji koja stoji na varaždinskom željezničkom kolodvoru curi zapaljivi plin, javlja Večernji list, navodeći kako je područje 'pod opsadom' svih interventnih službi. Oko 22,40 sati plin je zatvoren, a opasnost je prošla

Blizu varaždinskog kolodvora brojni su stambeni objekti, studentski dom i supermarket, pa Varaždinci u strahu promatraju policijske rotirke i vatrogasna vozila.

'Policija osigurava područje i nije naređena evakuacija', potvrdila je Marina Kolarić, glasnogovornica varaždinske policije.

Kompozicija koja putuje iz Budimpešte prema unutrašnjosti Hrvatske i u kojoj se nalazi 10-ak cisterni s ukapljenim plinom zaustavila se u Varaždinu oko 20 sati. Djelatnici Hrvatskih željeznica na varaždinskom su kolodvoru tad osjetili neugodan miris

Istjecanje plina iz cisterne zaustavljeno je oko 22,40 sati, a promet na željezničkom kolodvoru je otvoren, priopćio je Državni centar za zaštitu i spašavanje.

'Curenje plina propan-butan je sanirano od strane djelatnika specijaliziranog poduzeća, no na terenu se još uvijek nalaze vatrogasci i policija', navodi DUSZ.