MJESEČNO ISTRAŽIVANJE

Crobarometar: Narasla potpora radu Vlade, a evo kako građani ocjenjuju Milanovića

27.06.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Dnevnik Nove TV donosi drugi dio tradicionalnog mjesečnog istraživanja Crobarometar za lipanj 2023. Istraživanje je provedeno između 1. i 20. lipnja metodom osobnog intervjua u kućanstvu. Rezultati reflektiraju period s kraja prethodnog mjeseca i prve polovice aktualnog mjeseca

Optimizam građana, točnije njegov manjak na sličnoj je razini već nekoliko mjeseci. Gotovo 70 posto građana uvjereno je da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Baš suprotno, da ide u ispravnom smjeru, vjeruje 21 posto građana, dok o tom pitanju stav nema čak 10 posto ispitanih.

Odluke i poteze Vlade premijera Andreja Plenkovića uglavnom odobrava 30 posto ispitanih građana, a njih 61 posto u istraživanju je kazalo da ih uglavnom ne odobrava, dok 9 posto ispitanih ne zna, izvještava Dnevnik Nove TV.

Ispitanici inače najveću podršku radu Vlade daju u području vanjske politike, a najmanje u upravljanju javnim financijama.

U odnosu na prethodni mjesec vidljiv je blagi porast - u svibnju je rad Vlade odobravalo 28 posto ispitanih, a nezadovoljnih je bilo 64 posto.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Kada je riječ o podršci rada predsjednika Zorana Milanovića, na sličnoj je razini kao i posljednja tri mjeseca. Odluke i poteze predsjednika Milanovića uglavnom odobrava 37 posto ispitanih, dok njih 56 posto kaže kako ih uglavnom ne odobrava. Sedam posto ispitanih ne zna.

Uspoređujući podatke iz svibnja, i ovaj mjesec predsjedniku potpora pada – tada ga je podržavalo 38 posto ispitanih, a za svoj rad nije imao potporu 53 posto ispitanika.

  • +6
Zoran Milanović na 32. obljetnici ustrojavanja 63. samostalne gardijske bojne ZNG-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL