prekinuta javna nabava

Crnogorci zaustavili dovršetak autoceste do Siska

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 24.04.2021 21:41
  • Objavljeno 24.04.2021 u 21:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin/PIXSELL

Hrvatske autoceste d.o.o. objavile su u subotu u Narodnim novinama da se zbog žalbe na dokumentaciju zaustavlja postupak javne nabave za dovršetak autoceste Zagreb – Sisak i prije nego što su ponude za gradnju mogle biti predane. Naime, rok za predaju ponuda, koji je nekoliko puta pomican, je 3. svibnja. No sada se javna nabava prekida

“Žalba izjavljena protiv izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave”, stoji u objavi HAC-a čime se 300 milijuna kuna vrijedna javna nabava na nepoznato vrijeme zaustavlja.

U HAC-u ističu kako zbog postupka koji je u tijeku ne mogu, zasad, komentirati žalbu ni daljnji postupak. No, neslužbeno doznaje Večernji list kako je žalbu na dokumentaciju podnijelo jedno odvjetničko društvo u ime tvrtke iz Crne Gore.

Ta se tvrtka dosad nije uopće uključivala u tijek javne nabave, iako je od 8. ožujka, kada je natječaj raspisan, pa sve dosad pristiglo više stotina pitanja i zahtjeva za izmjene i objašnjenja opsežne dokumentacije i troškovnika vezanih za gradnju 9,4 kilometra duge dionice autoceste od Lekenika do Siska.

Zbog tih je pitanja rok za predaju ponuda sa 7. travnja pomaknut, u nekoliko navrata, na 3. svibnja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!