POTVRDIO U SABORU

Čobanković se zbog afere povlači iz stranačke politike!

26.04.2012 u 11:11

Bionic
Reading

Zbog afere Planinska u kojoj USKOK HDZ-ovca Petra Čobankovića sumnjiči za malverzacije oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, pri čemu je državni proračun oštećen za 26,4 milijuna kuna, potpredsjednik te stranke odlučio je ne kandidirati se na unutarstranačkim izborima. Špekulacije o odlasku Čobanković je potvrdio na press konferenciji, no o detaljima afere nije htio govoriti

Aktualni potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković novinarima je na press konferenciji pojasnio da i dalje ostaje saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu, no što se tiče stranačke politike, popularni 'Cho' odlučio se povući.

'Zbog svega ovoga što se trenutno događa neću se kandidirati na unutarstranačkim izborima ni za jednu funkciju unutar stranke, jer ne želim je opteretiti osobnim problemima. Što se tiče mjesta predsjednika Županijskog odbora, ja sam od 2003. bio predsjednik Županijskog odbora Vukovarsko-srijemske županije i moja odluka da se ne kandidiram na to mjesto stara je preko godinu dana i nije nikakvo iznenađenje. Deset godina je bio dug period i smatram da nitko nije pretplaćen niti može doživotno biti predsjednik nečega', kazao je novinarima Čobanković

Iako je neizravno potvrdio da odlazi zbog afere Planinska, o detaljima optužbi koje mu se stavljaju na teret nije htio govoriti jer je u tijeku istraga USKOK-a.

'Gdje god postoje određene sumnje za određene nezakonitosti, institucije sustava trebaju ispitati, a potom i procesuirati sve one za koje se dokaže da su radili određene nezakonitosti, bez obzira o kome se radilo. Nema nedodirljivih i svatko treba odgovarati za ono što je radio. To je moje životno načelo', rekao je Čobanković.

Jedan od najpopularnijih HDZ-ovaca osvrnuo se i na medijske napise o tome da je HV gradio i asfaltirao pristupne ceste do njegovog vinograda, ali i o tome da je kupovao i kasnije prodao zemljište na trasi brze ceste i iločke obilaznice.

'Ni ja ni moji sinovi nismo kupovali ni prodavali nikakvu zemlju na trasi brze ceste i iločke obilaznice. To su laži najgore vrste. Nikakvih udjela u svemu tome nemam i ako se takva praksa nastavi, bit ću prisiljen zatražiti pravnu zaštitu', zaključio je Čobanković

Čobankovićevu odluku o napuštanju visoke stranačke politike prokomentirao je i potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks, rekavši da se Čobanković 'pokazao kao odgovoran član stranke'.

Čobanković se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima