nesreća kod novske

Član Uprave HŽ Infrastrukture: 'Treba prestati s prepucavanjima te ostaviti DORH-u i policiji da utvrde što se dogodilo'

12.09.2022 u 21:35

Bionic
Reading

Sindikat strojovođa koji se oglasio oko nesreće i poručio da se sve zataškava. Naglasili su da se radilo o kvaru na signalizaciju i sve svalili na Agenciju za istraživanje nesreća i HŽ. O tome je za Novu TV govorio član Uprave HŽ Infrastrukture Darko Barešić

Član Uprave HŽ Infrastrukture Darko Barešić kazao je da smo "jučer vidjeli izjave po raznoraznim medijima, portalima, televiziji kao i danas od jednog sindikata, drugog sindikata i neki drugih koji se smatraju stručnima da bi komentirali cijelu situaciju“.

"Mi u infrastrukturi smatramo da situaciju treba smiriti, stati na loptu, prestati s prepucavanjima te ostaviti DORH-u i policiji da utvrde što se dogodilo“, poručio je na Novoj TV.

Ne želeći komentirati je li signalizacija bila ispravna ili ne, kazao je da je policija izuzela sve podatke iz prometnog ureda te da su pregledali prugu i da očekuje da će svoje zaključke donijeti u nekom normalnom vremenskom roku.

Upitan da prokomentira ocjenu da privatni operateri imaju prednost nad državnim kazao je da bi to trebalo utvrditi. "Po nama ne, ali ako netko ima neka druga saznanja, neka prijavi pa ćemo vidjeti što se događa“, kazao je.

  • +9
Željeznička nesreća iz zraka Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Kazao je i da je pruga još jutros očišćena i podvijena te je, što se tiče građevinskog dijela, još jutros mogla biti puštena u promet dodavši da se trenutno na lijevom kolosijeku radi kontaktna mreža te da bi do ponoći pruga trebala biti puštena u promet.

Ostaci vlaka nakon sudara kod mjesta Rajić Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX