MOTIVATOR U ELEMENTU

Ćiro uoči Belupa: Imam najboljeg golmana

17.11.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Zagreb u sklopu 16. kola MAXtv Prve lige gostuje u Koprivnici gdje će trener gostiju Ćiro Blažević tražiti prvi bod u svom drugom mandatu na klupi 'pjesnika'

Ćiro je u emotivnim istupima, još vruć od sreće zbog oslobađajuće haške presude hrvatskim generalima, uspio najaviti i težak dvoboj u Koprivnici protiv Slavena Belupa.

'Ova utakmica za nas je puno važnija od tri boda. Zato će psihološki pristup biti važan kao nikada do sada. Impresioniran sam momčadi. Ali posebno bih istaknuo vratara Livakovića. Kad su mi rekli da ima 18 godina, kazao sam svojim trenerima: 'Ne može biti dobar u tim godinama da je Bog otac.' Ali reći ću vam da je to najbolji vratar u Hrvatskoj. On ima sve,' bodri mladića Ćiro.

'Otkud je on?', upitao je Ćiro.
'Iz Zadra,' odgovorili smo.

'Jebalo majku, pa ti Dalmatinci stvarno imaju nešto,' istaknuo je Ćiro i nastavio o utakmici:

'Moram nešto napraviti što prije jer će me ovaj moj predsjednik istjerati ako nešto ne napravim. Svi su zdravi, Pavlović se oporavio od udarca, a Štrok je imao temperaturu i ne vjerujem da može igrati 90 minuta, no počet će od prve minute. U zadnjoj utakmici u kojoj sam vodio Zagreb u Koprivnici pobijedili smo sa 1:0. Ali imali smo sjajnog igrača Krunoslava Lovreka. Njega nikada nisam vidio u takvom izdanju. To je bio talentiran igrač, no nije mogao ponavljati u kontinuitetu. Važno je da se postavimo autoritativno, a ne kao zadnji na tablici,' uza smijeh je kazao Ćiro.

U zadnjoj Zagrebovoj utakmici u Kranjčevićevoj protiv Slavena Belupa mnogi su konstatirali da su pjesnici bili oštećeni.

'To je problem hrvatskog nogometa, suci vrlo često odrede pobjednika koji to ne zaslužuje. Protiv toga se svi zajednički moramo boriti. Sport mora biti čist. Na stranu to, znam da me samo rezultat drži.'