PBZ CARD

Činite dobro svakoga dana – kupujte sa srcem

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.05.2009 16:24
  • Objavljeno 27.05.2009 u 15:52
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Činiti dobro svakoga dana nije teško. Pri kupnji svakodnevnih osnovnih potrepština, odjeće, obuće, namještaja ili prilikom izlaska u kino ili restoran, dovoljno je plaćati American Express karticom sa srcem i pomoć će stići tamo gdje je najpotrebnija, do naših najmlađih

Pomoći drugima često je najveći životni izazov. Kako, kada, koliko? American Express kartica sa srcem daje odgovor na sva ta pitanja. Ovom humanitarnom karticom PBZ Card priključio se projektu Praćenje djece s neurorizicima, čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Za svaku kupnju, pa i onu najmanju, pri kojoj je korištena American Express kartica sa srcem, PBZ Card izdvaja 35 lipa za potrebe projekta, a tom hvalevrijednom cilju priključili su se i brojni prijatelji - partneri, koji također, za svaku kupnju ovom karticom na njihovim prodajnim mjestima, doniraju dodatnih 35 lipa u korist projekta, udvostručujući na taj način iznos donacije.

Prikupljena sredstva donirat će se bolnicama u Rijeci, Splitu, Zagrebu, Puli, Dubrovniku, Karlovcu, Zaboku, Čakovcu, Ogulinu i Vukovaru, za nabavku opreme za dijagnosticiranje i praćenje neurorizične djece, koje se godišnje u Hrvatskoj rodi oko 10 posto od ukupnog broja novorođenih. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju. Rano otkrivanje poteškoća i uključenje u rehabilitaciju mogu čak i spriječiti razvoj bolesti ili barem maksimalno iskoristiti potencijal oboljela djeteta.

U manje od godinu dana, korištenjem kartice sa srcem prikupljeno je gotovo 400.000 kuna, a prvom donacijom od 207.000 kuna Specijalnoj bolnici Goljak izvršena je nadogradnja uređaja za snimanje evociranih potencijala.

PBZ

PBZ

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

 


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi