NOVA LICA U SAVSKOJ

'Cilj Freda Matića je ukinuti Ministarstvo branitelja!'

11.11.2014 u 15:10

Bionic
Reading

'Cilj Freda Matića je ukinuti Ministarstvo branitelja - vidjeli smo dokumente koji upućuju na to', kazala je Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, na konferenciji za medije održanoj u šatoru na Savskoj cesti

Alvir je navela kako Savez udruga podupire branitelje u zahtjevima za smjenom ministra i njegovih pomoćnika te odbacila bilo kakve insinuacije o političkoj motiviranosti.

'Iz naziva ovog ministarstva uopće nije jasno čije je ono jer se bavi i Drugim svjetskim ratom. Tražimo ministra koji će zastupati one koje predstavlja, a ne prebacivati svoj posao na Miranda Mrsića i Milanku Opačić', istaknula je Alvir.

Kaže da ih posebno vrijeđaju posljednji Matićevi medijski istupi u kojima je kazao kako se nije bojao četnika, a danas se boji hrvatskih branitelja.

'Neka nam objasni kako to da se nije bojao onih koji su na Ovčari zakopali 200 ljudi, a brojne poslali u logore. Matić je u sukobu sa svim udrugama i uporno prešućuje da je ispred Ministarstva svakim danom sve veći broj ljudi. Provodi politiku koja nije prihvatljiva za većinu naroda, a ne samo za branitelje. Mi nismo rušilačka, militantna skupina', pojasnila je Alvir.

Dodala je kako ih je Matić u srpnju 2013. pozvao na sastanak u kojem je tražio da ga podrže u ideji prebacivanja Oltara domovine s Medvedgrada na Aveniju Većeslava Holjevca.

'Htio je ondje napraviti svenarodni spomenik svim hrvatskim vojskama. Kada smo ga upitali kako to misli, odgovorio nam je - od stoljeća sedmog. Neprihvatljivo nam je da se dižu spomenici ustašama, partizanima i braniteljima na jednom mjestu', zaključila je Alvir.

358183,358134,358119,357976