ZGUSNUT RASPORED

Cijeli niz dužnosnika na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa

16.01.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sjednici donijet će odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, HDZ-ovog saborskog zastupnika Lovre Kuščevića, bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Također, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučit će o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu protiv saborskog zastupnika Franje Lucića i gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka.

Odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka donijet će se i u predmetima protiv ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić, gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića i općinskog načelnika Ražanca Nikole Miletića.

Donijet će se odluka u predmetu protiv saborskih zastupnika Roberta Jankovicsa i Franka Vidovića, župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića, gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, te gradonačelnika Valpova Matka Šutala i njegove zamjenice Ane Brajnović.

Nadalje, odluka će 'pasti' u predmetima protiv općinskih načelnika Vrhovina Milorada Delića, Polače Tomislava Prtenjače i bivšeg općinskog načelnika Martijaneca Marijana Horvata.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dat će mišljenje na zahtjev gradonačelnika Opatije Ive Dujmića i zamjenika općinskog načelnika Brtonigle Neše Sinožića.